TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas paviljonā EXPO2020 interesi izraisa Latvijas tūrismam veltīts pasākumu cikls

Latvijas tūrisma nozares profesionāļi, sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Latvijas nacionālo lidsabiedrību “airBaltic”, uzsākuši gadu ar veiksmīgu B2B pasākumu ciklu. "Travel & Connectivity Week" ietvaros no 9. līdz 11. janvārim pasaules izstādē EXPO2020 Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), tika aizvadīti Latvijas tūrisma nozarei veltīti pasākumi. Latvijas paviljons pievērsis apmeklētāju un mediju uzmanību ar dažādām nozares pārstāvju prezentācijām un aktivitātēm.

Latvijas tūrisma piedāvājumu AAE bāzētiem tūroperatoriem un citiem interesentiem prezentēja daļa no vadošajiem Latvijas tūrisma nozares pārstāvjiem. Papildus tika īstenotas arī B2C aktivitātes, kur paviljona apmeklētāji ar interaktīvas spēles palīdzību tika iepazīstināti ar tūrisma iespējām Latvijā. Interesenti varēja izgaršot Latviju caur vietējo ražotāju gardumiem, savukārt “airBaltic” apmeklētājus iepazīstināja ar Dubaijas – Rīgas tiešajiem reisiem, foto stūrītī piedāvājot iespēju iejusties pilota lomā, kā arī piedalīties loterijā par aviobiļetēm “airBaltic” tiešajam reisam Dubaija – Rīga.

“EXPO2020 ir vienreizēja globāla platforma, kas sniedz iespēju aizsniegt tādus tirgus un mērķgrupas, ko ikdienā mums uzrunāt ir sarežģītāk un var prasīt ļoti lielus ieguldījumus. Ar EXPO2020 ietvaros notikušajām tūrisma aktivitātēm īpaši centāmies uzrunāt AAE iedzīvotājus un tūroperatorus. Kā nozīmīgākā saite šajā komunikācijā ir “airBaltic” tiešie reisi no Dubaijas uz Rīgu, visa gada garumā. Ar šo savienojumu, vietējiem iedzīvotājiem varam sniegt iespēju izbaudīt kultūru kontrastus un visnotaļ patīkamo Latvijas klimatu laikā, kad AAE gaisa temperatūra pārsniedz 50 grādus. Jāatceras arī, ka Dubaijā un EXPO2020 ikdienā uzturas cilvēki no visas pasaules, kas šīm aktivitātēm dod papildus pievienoto vērtību,” saka Inese Šīrava, LIAA Tūrisma departamenta vadītāja.

Arī LIAA pārstāvniecības vadītāja AAE un Latvijas paviljona EXPO2020 direktore Inga Ulmane pauž gandarījumu par aizvadīto pasākumu ciklu: “Latvijas Tūrisma dienas Latvijas paviljonā EXPO2020 ieguva ļoti plašu rezonansi un atsaucību, gan no apmeklētāju, gan vietējo mediju puses. Mūsu pašu komandas veidotā viktorīna paviljonā pierādīja, ka Latvija nemaz nav tik nezināma pasaulē. Apmeklētāji no dažādām pasaules valstīm gan pēc paviljona apmeklējuma, gan sarunām ar latviešiem spēja atbildēt lielāko daļu jautājumu. Latvijas paviljonā esošie video par mūsu dabas un kultūras tūrisma piedāvājumu nereti ieintriģē apmeklētājus uzzināt vairāk par iespējām ceļot uz Latviju, it īpaši šobrīd, kad daudz rādām ziemas bildes un video, pieminot, ka tieši šobrīd tā arī izskatās mājās. Ir gadījies, ka apmeklētājs no Tuvo Austrumu reģiona nekad mūžā nav redzējis sniegu un šādas bildes viņam šķiet visskaistākā pasaka un kaut kas pat mazliet nereāls! Tāpat arī paviljonā redzamie interjera dizaina priekšmeti, mēbeles, īpaši koka, rosina cilvēkos interesi apskatīt mežus, kur tas koks aug un dabu, kur dzīvo un iedvesmojas radošie latvieši.”

Latvijas paviljonā notiekošais tika vairākkārt atspoguļots gan Dubaijas "Dubai TV", gan Abū Dabī "Emirati Channel" televīzijas kanālu skatītākajās rīta un vakara pārraidēs, kur intervijas sniedza ne vien Latvijas paviljona direktore Inga Ulmane, bet arī Latvijas Dabas Tūrisma asociācijas pārstāvis Māris Olte, iepazīstinot skatītājus ar plašo dabas tūrisma iespēju klāstu.

Līdzās paviljonā jau apskatāmajai ekspozīcijai ar Latvijas uzņēmēju radītajām inovācijām, tūrisma nozares aktualizēšana palīdz atklāt Latvijas daudzās šķautnes – gan ar bagātīgu kultūras mantojumu un ceļojumu garšu pasaulē, gan ar virzību uz inovatīvām idejām un tehnoloģijām, raugoties nākotnes virzienā.

Uzņēmuma “JA Travel” valdes locekle Agita Kurzeme atzinīgi vērtē dalību EXPO2020: “Tāpat kā Dubaija rāda, ka viss neiespējamais ir iespējams, arī mēs Liepājā to pierādām! Atbraucot uz šādu pasaules metropoli un to visu redzot, vēl vairāk esam pārliecināti, ka Latvijai un Liepājai ir savs šarms, sava enerģija. Cilvēki šeit ikdienā nevar iepazīt un piedzīvot dabu tādā izpratnē, kādā to saprotam mēs Latvijā – šeit to ir ļoti grūti sajust. Mūsu mērķis ir viņiem dot iespēju ar to iepazīties, ko uzskatu, lieliski uzbūra visas Latvijas seminārā demonstrētās prezentācijas. Savu iespēju šeit redzam ne tik daudz uzrunājot vietējās ģimenes, bet specifiskas mērķgrupas, kuras vēlas pieredzēt jaunas sajūtas, mācīties ko jaunu, iepazīt kontrastus un labi atpūsties.”

“Apvienoto Arābu Emirātu tirgū esam darbojušies jau piecus gadus un esam nodibinājuši sadarbību ar vairākiem šeit bāzētiem darījumu un pasākumu tūrisma uzņēmējiem. Līdz šim AAE, precīzāk Dubaija, ir bijusi vieta, kur bāzēti lēmuma pieņēmēji un tā rezultātā esam ieguvuši tūristu grupas no Eiropas. Taču šī tirgus potenciāls ievērojami pieaug brīdī, kad “airBaltic” nodrošina regulāru aviosatiksmi starp Dubaiju un Rīgu visa gada garumā. Tas ir galvenais faktors, lai vietējos ceļotājos spētu raisīt interesi doties uz Latviju. Savukārt Latvijas tūrisma seminārs Latvijas paviljonā ir bijis kvalitatīvs veids, kā vietējai publikai paziņot, ka viņiem ir iespēja un mums ir interese viņus pie mums uzņemt. Uz Dubaiju devāmies ar mērķi satikt jau esošos klientus un iegūt jaunus kontaktus, lai veidotu sadarbību nākotnē – un to viennozīmīgi esam sasnieguši,” stāsta Edgars Kuzmans, uzņēmuma “3K Managment” radošais direktors.

Dalība šāda mēroga pasākumos sniedz iespēju Latvijas vārdam izskanēt pasaulē – un aizvadītais pasākumu cikls pierādīja, ka cilvēkiem ir interese par Latviju kā pievilcīgu tūrisma galamērķi. Starptautiska atpazīstamība un interese par Latvijā radītiem produktiem un pakalpojumiem veicina arī ekonomikas konkurētspēju pasaules tirgos. LIAA Tūrisma departaments, kopā ar sadarbības partneriem un pasākumu dalībniekiem: “airBaltic”, “Latvia Tours”, “3K Management”, RITA (Rīgas Investīciju un Tūrisma aģentūra), “JA Travel” (Latvijas Rietumkrasta tūrisma piedāvājums) un LDTA (Latvijas Dabas Tūrisma asociācija) atzinīgi vērtē tūrisma dienās paveikto un, ņemot vērā cilvēku interesi par ceļošanu uz Latviju, varam būt gandarīti par savu uzņēmēju darbu dažādās nozarēs.

Pasaules izstāde EXPO2020 notiek no 2021. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 31. martam. Papildu informācija par Latvijas dalību izstādē EXPO2020 pieejama šeit: https://www.expo2020.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49687004sec.