TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«SmartLynx Airlines» nodrošinās 100 darba vietas Ukrainas iedzīvotājiem

“SmartLynx Airlines” mātes grupas “Avia Solutions Group” uzņēmumi pārtrauc sadarbību ar Krieviju.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un palīdzot Ukrainas iedzīvotājiem, “SmartLynx Airlines” plāno piedāvāt darba vietas aptuveni 100 Ukrainas iedzīvotājiem. Savukārt citi “Avia Solutions Group” meitas uzņēmumi pēdējo divu mēnešu laikā slēguši savas pārstāvniecības un pārtraukuši pakalpojumu sniegšanu Krievijā. Tāpat “Avia Solutions Group” uzreiz pēc kara sākuma sniegusi finansiālu atbalstu Ukrainas valdībai un iedzīvotājiem vismaz 500 tūkstošu eiro apmērā.

Nodrošina darba vietas un izmitināšanu

Saistībā ar pieaugošajām bažām par Ukrainas bēgļu krīzi un potenciālo bezdarbu, Latvijā bāzētā aviokompānija “SmartLynx Airlines” ir apņēmusies steidzami pieņemt darbā darbiniekus no Ukrainas. Šobrīd komandā uzņemti jau 60 Ukrainas iedzīvotāji, nodrošinot tiem arī izmitināšanu un ēdināšanu.

“Kopumā varam nodrošināt aptuveni 100 darba vietas Ukrainas iedzīvotājiem. Redzu to kā divkāršu ieguvumu – mēs savā komandā iegūstam talantīgus profesionāļus, savukārt Ukrainas iedzīvotājiem tā ir jauna iespēja. Gatavojoties vasaras sezonai, visaktīvāk meklējam salona apkalpes locekļus – ar vai bez pieredzes, jo nodrošinām apmaksātas apmācības. Pieejamas arī vairākas brīvas vakances birojā Rīgā, kur var būt nepieciešama atbilstoša izglītība un pieredze, taču atsevišķās pozīcijās iespēju dodam arī tiem, kuriem iepriekšēja pieredze aviācijā nav, piemēram, darba lidojumu plānošanas koordinatoriem,” stāsta “SmartLynx Airlines” vadītājs Žigimants Surints (Žygimantas Surintas).

Slēdz pārstāvniecības un pakalpojumu sniegšanu Krievijā

“Avia Solutions Group” un meitas uzņēmums “AviaAM Leasing” slēguši savas pārstāvniecības Krievijā. Cits meitas uzņēmums “Helisota”, kas ir starptautisks helikopteru apkopes un remonta pakalpojumu sniedzējs Lietuvā, apturējis Krievijas helikopteru remontdarbus.

“AviaAM Leasing” uzreiz, 26. februārī, pēc Krievijas kara uzsākšanas Ukrainā, vērsās pie Krievijas gaisa pārvadātāja “Aeroflot”, lūdzot pārtraukt lidojumus un atgriezt 13 iznomātās lidmašīnas. Šie gaisa kuģi tieši nepieder “AviaAM Leasing”, bet gan iznomāti gaisa pārvadātajam kopuzņēmumā ar Henaņas civilās aviācijas attīstības un investīciju kompāniju (HNCA) – “AviaAM Financial Leasing China”, kurā “AviaAM Leasing” ir mazākuma akcionārs (29 % akciju).  Tā kā “AviaAM Leasing” nav tiešais lidaparātu īpašnieks, uzņēmums pastāvīgi konsultējas ar juristiem un apdrošinātājiem par lidaparātu atgūšanu.

Sniedz materiālu atbalstu Ukrainai

“Avia Solutions Group” ir vienota ar Ukrainas valsti un ukraiņiem, kuru vidū ir arī grupas uzņēmumu darbinieki un klienti. Uzņēmums sniedzis finansiālo palīdzību 300 000 eiro apmērā gan Ukrainas valdībai, gan nevalstiskām organizācijām, kas nodrošina palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem. Papildus “Avia Solutions Group” sniegusi finansiālo atbalstu vairāk nekā 100 000 eiro apmērā labdarības fondiem ar mērķi mazināt humāno krīzi, kas strauji attīstās valstī.

Līdz ar kara sākšanos Ukrainā “Avia Solutions Group” meitas uzņēmums “BGS Rails” Ukrainas bāzēs uzglabātās degvielas rezerves un uzpildes kravas mašīnas nodeva Ukrainas valsts armijas lietošanā. Kā arī uzņēmuma bāzēs strādājošajiem Ukrainas iedzīvotājiem, kuri nolēma palikt un aizstāvēt savas valsts neatkarību, snieguši finansiālas rezerves divu mēnešalgu apmērā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52274108sec.