TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupas 2023. gada 1. ceturkšņa rezultāti: stabila izaugsme un atjaunināta pozitīva finanšu prognoze

Baltijas tūrisma tirgus līderis “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, šī gada pirmajā ceturksnī uzrādījis stabilu izaugsmi, reģistrējot to kā vienu no labākajiem ceturkšņiem uzņēmuma vēsturē. Reģionā daudzveidīgā un plašākā galamērķa programma, kā arī efektīva izmaksu vadība ļauj aktualizēt finanšu prognozi 2023. gadam. Gada sākumā paziņotā sagaidāmā EBITDA 3 - 5 miljonu eiro apmērā ir mainīta uz 4 - 6 miljoniem eiro.

Pirmajā ceturksnī uzņēmuma ieņēmumi bija 39,6 miljoni eiro, kas ir par 35% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn. Kopējais apkalpoto ceļotāju skaits bija 38,1 tūkstotis, kas ir par 4,6% vairāk nekā 2022. gadā. Uzņēmuma EBITDA bija pozitīva 2,6 miljonu eiro apmērā, salīdzinot ar negatīvu EBITDA -96 tūkstošu eiro apmērā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.    

"Stabilie pirmā ceturkšņa rezultāti nodrošina drošu pamatu turpmāko rezultātu prognozēšanai. Šobrīd mēs esam pārdevuši vairāk nekā 56% no šī gada kopējās programmas, un agrīnās rezervācijas ziemas sezonai ir gandrīz trīs reizes lielākas par pagājušā gada līmeni. Ņemot vērā pirmo trīs mēnešu panākumus, mēs esam pārskatījuši un uzlabojuši grupas gada finanšu prognozi. Mēs sagaidām, ka EBITDA būs 4–6 miljoni EUR un tīrā peļņa būs 2–4 miljoni EUR. Mēs plānojam nodrošināt šo pieaugumu, piedāvājot saviem klientiem sabalansētu programmu, plašu galamērķu klāstu un turpinot efektīvi pārvaldīt izmaksas, kā mēs to esam darījuši pirmajā ceturksnī,” stāsta “Novaturas” grupas izpilddirektors Vitālijs Rakovskis.      

Konkurences priekšrocība – daudzveidīga programma un pārdošanas kanāli

Uzņēmums dalās, ka pirmā ceturkšņa panākumi bija saistīti arī ar savlaicīgu atsaucību uz ceļotāju reālajām vajadzībām.  

“Viena no mūsu grupas lielākajām priekšrocībām ir ceļojumu galamērķu dažādošana. Tā ir arī svarīga konkurences priekšrocība, jo citi tirgus dalībnieki, kā arī jaunpienācēji mēdz piedāvāt pārbaudītus tūrisma produktus, kas arī ir konkurējošākie. Tikmēr mēs atjaunojam savu programmu atbilstoši pieprasījuma tendencēm, piedāvājam jaunus galamērķus, un tāpēc varam droši teikt, ka sniedzam savu ieguldījumu ceļotāju ceļošanas paradumu veidošanā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, nevis tikai apmierinām viņu vajadzības. Tādā veidā mēs ne tikai uzlabojam uzņēmuma rentabilitāti, bet arī būtiski paplašinām iespējas izzināt jaunus vai neapmeklētus galamērķus,” komentē V.Rakovskis.

Šī gada pirmajā ceturksnī uzņēmums fiksēja arī pārdošanas apjomu pieaugumu savā e-komercijas kanālā. Novaturas mājaslapas unikālo apmeklētāju skaits pagājušā gada pirmajā ceturksnī pārsniedza 900 tūkstošus, bet šogad šajā pašā periodā – vairāk nekā 1,1 miljonu. Tas nozīmē, ka šogad apmeklētāju skaits ir par aptuveni 26% lielāks. Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, pārdošanas apjoms ir pieaudzis par vairāk nekā 16%. Turklāt uzņēmums drīzumā prezentēs atjauninātu mājaslapu, kas piedāvās gan jaunu funkcionalitāti, gan ļaus klientiem iegādāties ceļojumus vēl vienkāršāk un ātrāk.

Aprīlī uzņēmums uzsāka agrās rezervācijas nākamajai ziemas sezonai un maijā izziņoja pilnu programmu. Atpūtas galamērķu sarakstam pievienoti jaunumi - Jordānija un Vjetnama, kā arī populārajiem slēpošanas galamērķiem Itālijā un Francijā pievienota Zalcburga Austrijā. Reaģējot uz ceļotāju pieaugošo interesi par eksotiskām valstīm, uzņēmums paplašinājis vietu kapacitāti un galamērķu klāstu, kopumā piedāvājot 12 tālos galamērķus.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ceļotāji nākamajai ziemas sezonai var izvēlēties no 22 dažādiem galamērķiem 19 valstīs. Pieaugošā agrās brīvdienu plānošanas tendence sniedz pārliecību, uzņēmumam ziemas agrās rezervācijas programmā plānojot piedāvāto vietu skaita pieaugumu vismaz par 15%.

Jauna darbības stratēģija

Šopavasar “Novaturas” grupa prezentēja savu jauno darbības stratēģiju 2023.–2025. gadam un izvirzīja ambiciozus mērķus, lai nostiprinātu savu līderību reģionā. Uzņēmums koncentrēsies uz četrām galvenajām jomām: tehnoloģiju attīstība, ceļotāju pieredzes un izvēles uzlabošana, ilgtspējīgāka ceļošana un darbinieku iesaiste.

Jaunā stratēģija iezīmē prioritātes, lai radītu lielāku vērtību ceļotājiem, darbiniekiem, partneriem un akcionāriem.

Prioritāte ir arī riska pārvaldība   

Sekojot vadošo aviosabiedrību labākajai praksei, “Novaturas” grupa lielāko daļu no savas kopējās vasaras programmas pārdošanas apjoma ir nodrošinājusi ar atvasinātajiem finanšu instrumentiem pret aviācijas degvielas cenu un valūtas svārstībām. Tādā veidā uzņēmuma mērķis ir ne tikai nodrošināt ilgtspējīgus finanšu rezultātus, bet arī maksimāli samazināt riskus saviem klientiem.  

Turklāt uzņēmums ir konsolidējis dažus savus lidojumus ar citiem tirgus spēlētājiem, ņemot vērā ievērojamo Ēģiptes galamērķu piedāvājuma pieaugumu pirmajā ceturksnī. Tas palīdzēja pārvaldīt sēdvietu piepildīšanas risku un nodrošināja labu rentabilitāti.

Mērķis ir gada laikā proaktīvi pārvaldīt citus iespējamos riskus. Trešais ceturksnis tradicionāli ir zemākas aktivitātes periods tūrisma nozarē, un uzņēmums plāno apvienot dažus lidojumus ar citiem tirgus dalībniekiem, lai sasniegtu ilgtspējīgus rezultātus. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37632298sec.