TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijā viesojas tūrisma nozares profesionāļi no 25 Eiropas valstīm

Ar plašu pasākumu programmu no 2023.gada 8. līdz 9. jūnijam Latvijā norisinās Eiropas tūrisma aģentu un operatoru asociāciju apvienības (ECTAA) ikgadējā sanāksme, kas notiek sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociāciju (ALTA). Latvija pirmo reizi ir izvēlēta par ECTAA ikgadējās sanāksmes norises vietu. Paredzēts, ka pasākums pulcēs ap 50 profesionāļus no 25 Eiropas valstīm.
Sanāksme Rīgā popularizēs mūsu valsti nozares profesionāļiem kā tūristiem saistošu un interesantu galamērķi.

"Pirmo reizi Latvijā pulcējas tūrisma operatoru un tūrisma aģentu organizāciju pārstāvji no visas Eiropas, tādēļ jūtamies pagodināti, un šajās dienās parādīsim daļu no labākā Latvijas tūrisma piedāvājuma, jo šī ir vērā ņemama iespēja dibināt jaunas sadarbības un uzrunāt citkārt grūtāk sasniedzamos tirgus un tūroperatorus. Pasākuma ietvaros diskutēsim par tūrisma aģentu un operatoru lomu tūrisma attīstībā, izaicinājumiem un nākotnes iespējām. Tas, ka ECTAA šobrīd pievērš tik lielu uzmanību mūsu valstij, noteikti ir starptautiska mēroga atzinība un arī Latvijas Tūrisma operatoru un aģentu asociācijas ALTA aktīvā darba nopelns," saka LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Šī ir iespēja parādīt Latviju 25 dažādu valstu tūrisma asociāciju pārstāvjiem, kuru vidū ir arī Latvijas tūrisma mārketingā prioritāro tirgu - Lielbritānijas, Dānijas, Norvēģijas, Austrijas, Itālijas, Polijas pārstāvji. Pasākumā piedalīsies arī Ukrainas Tūrisma asociācijas un Valsts tūrisma attīstības departamenta delegācija. Pēc sanāksmes pasākuma dalībnieki turpinās iepazīt Latviju divu dienu vizītē, kuras laikā tiks apskatītas aizraujošākās tūrisma vietas Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Rundālē.

Veiksmīgā sadarbība starp ECTAA un LIAA Tūrisma departamentu ir pamats kopīgai attīstībai ilgtermiņā, kuras galvenais mērķis ir nostiprināt Latvijas vietu Eiropas tūrisma kartē, kā pievilcīgam un saistošam galamērķim, kurš piedāvā daudzveidīgas un interesantas iespējas – gan atpūtai un gastronomiskam piedzīvojumam, gan aktīvās atpūtas cienītājiem un piedzīvojumu meklētājiem, neaizmirstot par gleznainajām dabas ainavām un kultūrvēsturisko mantojumu.

Saskaņā ar Latvijas bankas datiem 2022.gadā tūrisms veidoja 14.8% no pakalpojumu eksporta un 3.3% no kopējā Latvijas eksporta.

Plašāka informācija par Eiropas tūrisma aģentu un operatoru asociāciju apvienību pieejama www.ectaa.org/en.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91248512sec.