TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Tālis Linkaits: pilsētas gaisa mobilitāte ir ar nākotnes potenciālu

Satiksmes ministrija sadarbībā ar Latvijas Aviācijas Asociāciju aicināja Latvijas un starptautiskos uzņēmējus uz Aviācijas domnīcas sanāksmi par pilsētas gaisa mobilitātes inovācijām. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits uzsvēra, ka šīm tehnoloģijām un mobilitātes virzienam ir liels nākotnes potenciāls.

“Latvija aviācijas jomā ir viena no reģiona līderēm. Rīga tiek attīstīta kā centrālais aviācijas mezgls Baltijā, un Latvija ir mājvieta airBaltic – aviokompānijai ar jaunāko un modernāko floti Eiropā. Turpinot attīstību šajā jomā, Latvijā ir potenciāls veidot aviācijas klāsteri Baltijas jūras reģionā, lai attīstītu inovācijas un tehnoloģijas, kas mūs pārsteidz un iedvesmo,” teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Domnīcā piedalījās starptautiski atpazīstami uzņēmumi no Latvijas, Francijas un Zviedrijas ar lielu pieredzi aviācijā, ražošanā un inženierzinātnēs. Tās mērķis bija apzināt ieinteresētos uzņēmumus, lai izstrādātu rīcības plānu konceptuāli jaunas lidaparātu tehnoloģijas ieviešanai Latvijā, kas pārskatāmā nākotnē nodrošinās aviācijas savienojamību pilsētu un starppilsētu satiksmē.

Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors Artūrs Kokars pauda, ka “šis ir jauns veids, kā domāt par aviāciju. Pilsētas gaisa mobilitāte nozīmē, ka aviācija kļūs par daļu no pilsētas sabiedriskās satiksmes. Un tas vairs nav tik tālā nākotnē, ko pierāda nozarē jau pastāvošie prototipi dažādiem tehnoloģiskiem risinājumiem.”

Ministrs uzsvēra, ka Latvija ir atvērta inovācijām un jaunuzņēmumu veidošanai, kā arī netrūkst izglītoti speciālisti, lai radītu dzīvotspējīgu produktu nākotnei. “Jāstrādā pie normatīvās vides sakārtošanas, lai jaunās tehnoloģijas varētu izmēģināt un sākt izmantot,” pauda ministrs.

Aviācijas inovāciju uzņēmums Ascendance, kurš Aviācijas domnīcā prezentēja jauna elektriski darbināma vertikālās pacelšanās un nosēšanās lidmašīnas koncepta izstrādi, apliecināja, ka Latvija ir ļoti piemērota šāda lidaparāta komerciālai pielietošanai. Šis lidaparāts ir paredzēts pilsētas gaisa mobilitātes nodrošināšanai ar automatizētiem jauna koncepta gaisa kuģiem pasažieru vai kravas pārvadāšanai zemākā augstumā pilsētu un piepilsētu zonās ārpus lidostām. Šī tehnoloģija izstrādāta, reaģējot uz satiksmes sastrēgumiem pilsētvidē, par pamatu izmantojot dronu aviācijas konceptu, kas nākotnē multimodāli integrēsies pilsētas satiksmē. Nākotnē jebkura Latvijas pilsēta no tās centra līdz centram būtu sasniedzama vienas līdz divu stundu laikā, bet izmaksas nebūtu daudz lielākas salīdzinot ar braucienu personīgā transporta līdzeklī. Tāpat, šī tehnoloģija ļauj vismaz par 80% samazināt negatīvo ietekmi uz vidi, kas ir būtisks priekšnosacījuma inovāciju attīstībai.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68450999sec.