Autobraucēju ievērībai: būvdarbi turpinās 120 valsts ceļu posmos

Dodoties ārpus Rīgas un citām pilsētām, jārēķinās ar ceļu būvdarbiem, kas visā valstī notiek jau 120 ceļu posmos.

AS Latvijas Valsts ceļi (LVC) aicina autobraucējus savlaicīgi plānot savus braucienus, paredzēt papildu laiku ceļā un ieskatīties ceļu remontdarbu kartē LVC mājaslapā www.lvceli.lv, lai veiksmīgāk saplānotu maršrutus.

LVC atgādina, ka uz Saulkrastu apvedceļa ir mainīta satiksmes organizācija un ceļa nomales tur tagad ir nodalītas ar nepārtrauktu līniju, kas nozīmē, ka uz nomales nedrīkst apstāties un arī braukt pa to nav atļauts.

Uz reģionālajiem autoceļiem daudzviet notiek seguma atjaunošana ar virsmas apstrādes metodi. Šajos posmos ir būtiski nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu 50 km/h. Pretējā gadījumā gaisā uzrautās sīkšķembas var trāpīt pretī braucoša auto stiklos. Šie remonta posmi nav gari – nedaudz pacietības un pēc nedēļas liekās pie seguma nepielipušās šķembas no ceļa virsmas tiek savāktas

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz galvenajiem autoceļiem:

Uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa remonta posmā saglabājas ātruma ierobežojums 70 km/h, ir viens luksoforu posms un ceļā var paiet pusstunda.

Uz Daugavpils šosejas (A6):

– posmā no Salaspils līdz Ikšķilei noteikts ātruma ierobežojums 70 km/h un pārmaiņus tiek slēgta viena no brauktuves divām joslām Rīgas virzienā;

– posmā pie Pļaviņām starp abiem rotācijas apļiem ir noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, un trīs kilometru posms prasa 15 minūtes ceļā;

– posmā no Līvāniem līdz Stūrišķiem, ātruma ierobežojums 70 km/h.

Uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme joprojām tiek organizēta pa Jelgavas virziena brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā, ātruma ierobežojums 70 km/h. Šajā ceļa būvdarbu posmā jāplāno papildu laiku, jo sevišķi darbdienu rītos un vakaros ceļā var paiet vairāk par pusstundu.

Uz galvenā autoceļa Jēkabpils–Ludza (A12) posmā no Greivuļiem līdz Greiškāniem pie Rēzeknes ir četri ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un 45 minūtes ceļā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz reģionālajiem autoceļiem:

Visvairāk būvdarbu tagad notiek uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši (P96):

– posmā no Dorupes līdz krustojumam ar autoceļu Dobele–Krimūnas–Zaļenieki (V1098) ir četri pagaidu luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 70, 50 un 20 km/h. Lai tos izbrauktu, ceļā jāpavada 45 minūtes;

– posmā no krustojuma ar autoceļu Dobele–Krimūnas–Zaļenieki (V1098) līdz Penkulei ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un 15 minūtes ceļā;

– posmā no Auces līdz Grīvaišiem iespējami divi luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un ceļā jāpavada stundu.

Savukārt uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108)20 kilometru garajā posmā, sākot no Ventspils Kuldīgas virzienā, ir pieci luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un jārēķinās ar to, ka ceļā tur būs jāpavada stundu.

Uz autoceļa Limbaži–Aloja (P13) posmā no Baložiem līdz Alojai ir viens luksoforu posms, ātruma ierobežojums 70 km/h un nepilna pusstunda ceļā.

Uz autoceļa Valmiera–Smiltene (P18) posmā no Valmieras līdz Cempmuižai ir viens luksoforu posms, ātruma ierobežojums 70 km/h un nepilna pusstunda ceļā.

Uz autoceļa Smiltene–Velēna–Gulbene (P27) no Vidzemes šosejas (A2) līdz Vārniņām ir trīs luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Pusstunda ceļā.

Uz autoceļa Pļaviņas–Madona–Gulbene (P37) posmā no rotācijas apļa līdz Aiviekstei ir trīs luksoforu posmi un  ātruma ierobežojums 70, 50 un 30 km/h. Ceļā var paiet pusstunda.

Uz autoceļa Litene–Alūksne (P43) posmā no Jaunannas līdz Alūksnei ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Pusstunda ceļā.

Uz autoceļa Svente–Lietuvas robeža (Subate) (P70) posmā no Ilūkstes līdz Eglainei ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Posms prasa nepilnu pusstundu ceļā.

Uz autoceļa Jelgava–Staļģene–Code (P94) posmā no Emburgas līdz Ceļmalniekiem ir divi luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Nepilna pusstunda ceļā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57523203sec.