«Kia» un «Hyundai Motor» izstrādās nākamās paaudzes autonomās braukšanas sensorus

Kia Corporation un Hyundai Motor Company paziņojušas, ka kopā ar Korejas Augsto zinātņu un tehnoloģiju institūtu (KAIST) īstenos partnerprojektu, lai izstrādātu nākamās paaudzes autonomās braukšanas sensorus. Šim nolūkam tiks izveidota Hyundai Motor Group-KAIST On-Chip LiDAR Joint Research Lab, kas atradīsies tehnoloģiju institūtā Dedžonā.

Pētniecības laboratorijas mērķis ir radīt kompaktus mikroshēmas sensorus ar augstu veiktspēju un jaunu signālu noteikšanas tehnoloģiju. Pašbraukšanas segmentā, kur konkurence tikai palielinās, tas dotu būtiskas priekšrocības.

Izmantojot mikroshēmā iebūvētus sensorus, kuriem ar pusvadītāju ražošanas tehnoloģiju pievieno dažādas funkcijas,lidars ir mazāks nekā pēc tradicionālajām metodēm veidotie analogi, savukārt masveida ražošana, izmantojot pusvadītāju izgatavošanas procesus, nodrošina konkurētspējīgas cenas.

Pašreizējie lidaru sensori attālumu līdz objektam mēra, izstarojot gaismu un mērot laiku, kurā tā atgriežas. Nākamās paaudzes metodi sauc par frekvences modulētu nepārtraukto vilni (FMCW), un tas gaismu izstaro ar mainīgu frekvenci, bet attālumu rēķina pēc atgriezušās gaismas frekvences nobīdes. Salīdzinot ar pašreizējām metodēm, šai tehnoloģijai ir mazāks signāla troksnis, tā var noteikt relatīvo ātrumu attiecībā uz objektiem un spēj atpazīt traucējumus no ārējiem gaismas avotiem, piemēram, no saules. Šīs īpašības dod tai priekšrocības nelabvēlīgos laikapstākļos.

Pētniecības laboratorijā strādās aptuveni 30 speciālisti, tostarp Hyundai-Kia Moderno tehnoloģiju institūta komanda un KAIST profesori Sangjons Kims, Sangsiks Kims, Vanjongs Džungs, kā arī Hamza Kurts no KAIST Elektroinženierijas skolas. Visas pētniecības grupas vadīs KAIST speciālisti, un tās iedziļināsies tādās jomā kā silīcija optoelektroniskie mikroshēmas elementi, ātrdarbīgas un jaudīgas integrālās shēmas lidaru darbībai, kā arī lidaru sistēmu optimizācija un verifikācija. Laboratorija darbosies četrus gadus līdz 2028. gadam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17753196sec.