Svinēsim Latvijas 104. dzimšanas dienu Alūksnē

Novembris Latvijā ir patriotisma mēnesis, kad godinām savu valsti tās proklamēšanas gadadienā un pateicībā pieminam par Latvijas neatkarību kritušos karavīrus. Arī Alūksnes pilsētas ikdiena ir cieši saistīta ar norisēm valstī un neatraujama no vēsturiskajiem notikumiem Latvijā.

Daudzviet Alūksnes novadā norisināsies svētkiem veltīti kultūras pasākumi- koncerti, svētku balles, dievkalpojumi, orientēšanās sporta aktivitātes un pārgājieni.

Aicinām iepazīt Alūksni patriotiskāk! Izstaigājot vai izskrienot Latvijas kontūru “Izzini Latviju Alūksnē” pilsētas ielās, izzinot Neatkarības kara notikumus un atrodot valsts simbolus Alūksnē, vai izspēlējot funktierēšanas spēli „Pa 7. Siguldas kājnieku pulka pēdām”, kurā uzzināsiet Alūksne dienējušā pulka vēsturi un atstāto mantojumu.

Alūksnes augstienes paugurainais reljefs, stāvie kāpumi un kritumi, gleznaini ezeri ir tikai neliela daļa, kas liek mums lepoties un pārliecināties par to, cik mūsu zeme ir skaista! 18. novembrī Dēliņkalna un Kornetu skatu torņos, kas atrodas Aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene”, plīvos sarkanbaltsarkanais Latvijas karogs. Pakāpieties augstāk un patriotiskāk, lai to visu redzētu no augšas!

Latvijai īpašajā mēnesī, novembrī, Alūksnes Kultūras centrā ikvienu sagaidīs plaša kultūras programma, ko var apskatīt šeit! 18. novembra vēlā vakarā Alsviķu kultūras namā notiks atpūtas vakars pie galdiņiem un balle, kur par svētku noskaņojumu rūpēsies grupa "Putukvass".

Veselīgi un sportiski 18. novembri atzīmēt aicina Orientēšanās klubs Alūksne, kas sporta centrā “Mežinieki” gaidīs ikvienu  uz Latvijas Neatkarības 104. gadadienai veltītu orientēšanās skrējienu “Ar karti un kompasu izskrien Latvijas robežas kontūru”. Savukārt, Septītās dienas Adventistu Alūksnes draudze 18.novembrī organizē pārgājienu "Misija izvēlēties".

Lai izcīnītu un nosargātu neatkarību, ir vajadzīga varonība! Jau izsenis Alūksnē ir dzīvojuši drosmīgi ļaudis. Par savas zemes un cilvēku mīlestību, par astoņiem sargtorņiem, kas sargāja pasauli un Alūksnes Viduslaiku pili, atklāsies pils dvēsele- teiksma par “MARIENBURGAS astoto brāli”.

Izmantojiet Valsts svētku piedāvājums Alūksnes novada muzejos- gan atlaides, gan bezmaksas apmeklējumu iespējas!

Lai skaisti svētki, kuros izdodas rast patriotismu par savu dzimteni un brīvību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51970315sec.