AKCIJAS & SVĒTKI | Diena vēsturē | Advents & Ziemassvētki

Šīs ir 10 slavenākās Ziemassvētku svinību vietas pasaulē

Ziemassvētki, bez šaubām, ir svētki, kurus svin daudzviet pasaulē. Tomēr dažas vietas ir īpašākas par citām. Ja Ziemas saulgriežus vēlies pavadīt ceļojot, tad turpmāk minētās 10 pilsētas būs īpaši piemērotas svētku ceļojumam!

Barselona, Spānija

Tiem, kuri var Ziemassvētku brīvdienas paildzināt līdz 5. janvārim, kad tiek svinēta Trīs Karaļu Diena, jādodas uz Barselonu. 4. janvāra vakarā dalībnieki ar kuģi ierodas Santa Eulalia ostā. Parāde cauri pilsētai ir iespaidīgs kamieļu, žirafu, ziloņu un citu krāšņu dalībnieku gājiens.

Rovaniemi, Lapzeme, Somija

Rovaniemi bērniem ir iespēja gatavot piparkūkas kopā ar Santa Klausu, iestāties Elfu skolā un izveidot Ziemassvētku vēlmju sarakstu ar tradicionālo spalvu. Tur atrodas arī Ranua zoodārzs, kas ir mājvieta mazajiem polārlāčiem un aļņiem. Sirmakko ziemeļbriežu fermas apmeklētāji var doties safari, bet Arktikum zinātnes centrā tiek atklāts ziemeļblāzmas noslēpums. Tie, kuri vēlas piedzīvot īsti saltu pieredzi, var apmesties Artic Snow Hotel, kas veidots no sniega un ledus, aprīkots ar saunām un karstajiem toveriem.

Ņujorka, ASV

Rokfelleras centrs ir Ņujorkas Ziemassvētku karstais punkts. Tā ledus laukums tika izveidots aptuveni pirms 77 gadiem, centra egļu dekorācijām ir aptuveni 80 gadu senas tradīcijas. Pāri ielai, Radio City organizē ikgadējo Ziemassvētku uzvedumu. Uz dienvidrietumiem no Centrālparka, Columbus Circle koncentrējas vairāk nekā 100 pārdevēji, kuri aicina iegādāties apģērbu, dāvanas, saldumus un dzērienus. Centrālparka teritorijā atrodas divi dīķi, kas ir iecienīti slidotāju vidū, tur arī iespējams doties zirgu pajūgu braucienā.

Nirnberga, Vācija

Nirnbergas Ziemassvētku tirdziņš katru gadu pulcē vairāk nekā divus miljonus apmeklētāju. Tirdziņa vadība ir stingri noteikusi, ka tajā var pārdot tikai tradicionālas ar rokām veidotas preces. Tur netiek pārdota masu produkcija - plastmasas produkti. 200 pārdevēji parūpējušies par fantastiskiem noformējumiem, tādiem, kas noteikti var sacensties par labākā stenda dizaina balvu. Pieaugušie var izbaudīt pikantās piparkūkas un karstvīnu, toties bērni var rotaļāties rotaļlietu muzejā.

Kvebeka, Kanāda

Dabai draudzīgie entuziasti Ziemassvētku laikā pilsētā piedāvā dažādas aktivitātes katra gaumei. Kvebekā var piedalīties Čārlza Dikensa vakaros, uzzināt seno laiku Ziemassvētku tradīcijas, apmeklēt vācu Ziemassvētku tirdziņu. Aktīvas atpūtas cienītājiem, netālais Sentier des Caps de Charlevoix piedāvā ģimenei draudzīgus pārgājienus un slēpošanu, kamēr ātrummīļi var traukties ar sniega motocikliem.

Reikjavīka, Īslande

Arī tur var atrast Ziemassvētku tirdziņu, kas aicināt aicina iegādāties krāsainas Ziemassvētku dāvanas, rotājumus un gardumus. Preču piedāvājums mainās ik dienu, jo vairāki amatnieki un mākslinieki izstādē piedalās vien vienu dienu.

Sanmigela de Aljende, Meksika

Ziemassvētki šajā krāsainajā pilsētā ir svēta lieta. Ir iespēja sastapt svētceļojuma dalībniekus, kurus dodas no mājas uz māju, dziedot un lūdzot patvērumu.

Santa Klausa, Indiāna, ASV

Šajā 3.000 iedzīvotāju pilsētā Ziemassvētki ir visu gadu. Santa Klausā katru gadu tiek saņemtas tūkstošiem vēstuļu no bērniem, kuri interesējas par Svēto Niku. Grupa brīvprātīgo, kas saukti par Santas Elfiem, kopš 1930. gada atbild uz katru saņemto vēstuli.

Strasbūra, Francija

Strasbūras Ziemassvētku tirdziņš ir pilsētas vizuālā un gastronomiskā paradīze. Apkārtnē iespējams baudīt plūmes un aprikozes dažādās variācijās, tradicionālos Ziemassvētku cepumus un Elzasas karstvīnu. No Strasbūras filharmonijas gospeļiem līdz džezam, pilsētas Ziemassvētku programma ir pārpildīta ar koncertiem un dažādiem kultūras notikumiem.

Valkenburga, Nīderlande

Mazā pilsētiņa ir holandiešu Ziemassvētku centrs. Valkenburgas Samta alā ir izvietots Ziemassvētku tirdziņš un vecīša rezidence, kur apmeklētāji var apskatīt viņa dāvanu istabu un ziemeļbrieža kamanas. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12139487sec.