Lubāna mitrāja informācijas centrā norisināsies aizraujoša ceļojumu stāstu pēcpusdiena

Vai ir vēl labāks laiks par tumšo ziemas periodu, kad pie kūpošām tējas krūzēm un kamīna mierpilnās uguns klausīties cilvēku stāstus par viņu skaistajiem piedzīvojumiem?

Mūsuprāt, labākais laiks ir tieši šobrīd! Tāpēc 2019. gada 7. decembrī no plkst. 13.00 – 16.00 dodies ciemos uz Lubāna mitrāja informācijas centru, kur būs iespējams klausīties stāstos par to, kur nu kurš ir pabijis, kur ceļojis un ko labu piedzīvojis! Visi stāstnieki ir vienkārši un brīnišķīgi cilvēki, kas diendienā tāpat kā ikviens dodas uz darbu un pārnāk mājās, tepat Latvijā! Bet ir brīži, kad viņi samet visu savu iedzīvi somā un dodas, lai iedvesmotos, smeltos pieredzi no pasaules plašumiem un baudītu tās skaistumu!

Stāstnieki būs - Māris Valainis ar stāstu par piedzīvojumu Aļaskā, Britu Kolumbijā un Dagnis Vasiļevskis ar pārgājienu stāstu pa Norvēģijas kalnu takām.

Māra vārds Lubānā un Lubāna ezera apkārtnē komentārus neprasa, lubānietis ar stāju, rosīgs, kura darba spējas var tikai apbrīnot. Māris rūpējas, lai ikviens lubānietis būtu vesels – kā miesā, tā garā. Māris ir darītājs no kura pasmelties enerģiju, mērķtiecību un mīlestību pret darbu, dabu, cilvēkiem un mājām. Tomēr Mārim arī reizēm vajag uzlādēt baterijas un tāpēc augustā viņš uzsāka ceļu pretī sava sapņa pildījumam. Katrai dienai kā mežonīgam piedzīvojumam Aļaskā, Britu Kolumbijā, lai trauktos pa krāčainām upēm, izjustu, kā var izdzīvot neskartā un nepieradinātā apvidū, kur lāča klātbūtne ir biežāk nojaušama kā cilvēka. Nakšņotu hamakā kraujas malā un attaptos pirmatnībā.

Otrs stāsnieks ir Dagnis, kas kopā ar jauko ģimenīti dzīvo Atašienē un ikdienā strādā Dabas aizsardzības pārvaldes tik ļoti atbildīgā vides inspektora amatā. Bieži ikdienas biroja kabinets ir būšana dabā. Dagnis aizsargā un izglīto, ar savu praktisko rīcību rada un atjauno. Savas teritorijas pārzina kā savas kabatas, ir atbildīgs, nopietns, bet ikreiz ar prieku acīs un degsmi par dabu kā darbā, tā ikdienā. Un ne velti, būšana dabā nav tikai darbs, bet arī hobijs, tāpēc Dagnis šī gada jūlijā devās uz Norvēģiju, lai piecas dienas pavadītu pārgājienā – ejot kilometru pēc kilometra, nostaigājot 130 km ar smago somu plecos, atmetot visu lieko, bet atstājot tikai šo brīdi, skaisto mirkli esot Norvēģijā, kalnos, gūstot pieredzi, rūdījumu, esot ārpus ierastā.

Tāpēc 7. decembrī no plkst. 13.00 – 16.00 dodaties uz Lubāna mitrāja informācijas centru, kur Jūs sagaidīs ar siltu tēju un cepumiņiem!

Pasākums ir bezmaksas, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Sīkāka informācija [email protected] vai pa tālruni 29234956.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3727479sec.