Madonā norisinās Pasaules kauss rollerslēpošanā

No 2020. gada 28. līdz 30. augustam, "Smeceres sils" sporta bāzē un Madonas pilsētā norisināsies Pasaules kauss rollerslēpošanā. Starptautiskā slēpošanas federācija (FIS) apstiprinājusi, ka paralēli PK, norisināsies arī Pasaules čempionāts junioriem.

Pašreiz dalību sacensībās apstiprinājis pietiekams skaits ārvalstu sportistu, kuri, ievērojot visus nepieciešamos drošības pasākumus, no pirmā PK kausa posma Igaunijā, dosies uz Madonu, lai sīvā konkurencē cīnītos par godalgām.

Jau šobrīd Madonā norisinās aktīvi sagatavošanās darbi, un dalību sacensībās apstiprinājušas tādas valstis kā Vācija, Slovākija, Norvēģija, Polija, Ukraina, Krievija, Igaunija, Rumānija un Lietuva. Zviedrijas sportistiem dalība Pasaules kausā ies secen, savukārt, Krievijas un Ukrainas sportistiem paredzētas papildu pārbaudes Covid-19 kontekstā.

"Šogad Pasaules kauss tiek organizēts pavisam savādākos apstākļos kā ierasts, un pateicoties tam, ka Baltijas valstis veiksmīgi ierobežojušas Covid-19 izplatību, rollerslēpošanas sezona šogad tiks atklāta mūsu platuma grādos. Paralēli tam, ka norisināsies Pasaules kauss, FIS apstiprinājis arī junioru Pasaules čempionāta norisi tieši Madonā. Līdzīgi kā tas ir citos sporta veidos, arī rollerslēpošanā, pasaules mēroga sacensības šogad tiek plānotas tā, lai, ievērojot visus aktuālos drošības noteikumus, iespēju robežās limitētu sportistu un pavadošās komandas pārvietošanos.

Neskatoties uz izaicinošajiem apstākļiem, Latvijai šī ir lieliska iespēja pierādīt, ka mēs spējam organizēt pasaules mēroga pasākumus. Tas ir arī pozitīvs impulss šī sporta veida attīstībai Latvijā, jo, kā zināms, tā ir laba alternatīva distanču slēpotājiem, lai uzturētu sacensību garu arī gada siltajā periodā. Paredzēts, ka sacensībās vīru klasē startēs Indulis Bikše, Raimo Vīgants, tāpat arī sagaidāma spraiga cīņa junioru konkurencē," sacensībām sekot līdzi aicina Gunārs Ikaunieks, "Smeceres sila" bāzes vadītājs, uzsverot, ka paredzētas arī tiešraides Sportacentrs.com TV.

"Šobrīd atrodos Tronheimā, Norvērģijā, un esmu nupat kā atgriezies no treniņnometnes, kurā kopā ar komandu, tika aizvadītas ļoti intensīvas un ilgas treniņu stundas. Nākamnedēļ atgriežos Latvijā, lai gatavotos augusta beigās gaidāmajām sacensībām. Protams, ka mērķis ir nostartēt un parādīt pēc iespējas labāko sniegumu. Ar treneri esmu apspriedis taktiku, un arī šī brīža fiziskā forma vērtējama kā laba. Sports ir sports, tomēr aicinu sekot līdzi sacensību gaitai, jo, savā ziņā, šī brīža situācija pasaulē, ļaus Madonā spožāk paspīdēt latviešu sportistiem. Tajā pašā laikā, zinu, ka arī pērnā gada čempions sprintā Ragnārs Andersens sacensības "ierakstījis savā kalendārā", kas nozīmē, ka konkurence arī šogad solās būs sīva," stāsta slēpotājs Raimo Vīgants.

Arī šogad dalībnieki atradīsies vienlīdzīgos apstākļos, jo visi startēs ar vienādām tehniskā atbalstītāja "FF Rollerskis" rollerslēpēm. Pašreizējā kalendāra versija paredz Pasaules kausu rollerslēpošanā sākt Igaunijā (21.-23.08.), turpināt Latvijā (28.-30.08.), bet rudenī plānots kausa posms Ķīnā (23.10.-25.10.).  

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006. gadā – Priekuļos, bet Madonā šogad plānots aizvadīt jau piekto Pasaules kausa posmu. Pērn trasē "Smeceres sils" aizvadīts arī gan no sportiskās, gan organizatoriskās puses veiksmīgs Pasaules čempionāts rollerslēpošanā. Tas atnesa Latvijai divas godalgas - Niks Saulītis 200 m sprinta distancē junioriem izcīnīja bronzas godalgu, savukārt Raimo Vīgants 20 km distancē ar masu startu elites konkurencē – 3. vieta.

Papildu informācija par pasākumu pieejama: https://madona2020.lv/, kā arī Facebook: https://www.facebook.com/smeceressils/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39804602sec.