Cesvaines pilī apskatāma izstāde «Savienojums»

No 19.11.22. līdz 15.01.23. CESVAINES PILĪ apskatāma Dzērbenes radošās mājas MEMBERI mākslinieku Ērikas Mālderes un Aigara Lenkeviča papīrmākslas un gaismas izstāde “SAVIENOJUMS”.

Savā jubilejas gadā savienotie mākslinieki realizē kādu senlolotu sapni par īpašu gaismas ķermeņu izstādi Cesvaines pilī. Lai šis sapņa un īstenības savienojums notiktu, bija jāsakrīt un jāpāriet daudziem dzīves notikumiem.  

Ejot Ziemassvētku gaidīšanas ceļu, mākslinieki, gada tumšākajā laikā, savus izstādes apmeklētājus vēlas iepriecināt un aicināt uz nesteidzīgu pils apskati, pievēršot uzmanību radīto mākslas darbu un pils telpu saspēlei.

Gaisma un tumsa papildina viena otru simboliski un filozofiski kāds ir Ērikas un Aigara tandēms. Gaismas jūtīgums, pat jutekliskums ikkatrā unikālā objektā ir duālisma stāsts – māksla vai dizains. Taču starp gaismu un tumsu ir tik daudz pustoņu, kas savieno abas pilnības. Tieši tik pārlaicīgi un cilvēcīgi ir Ērikas un Aigara radītie gaismas stāsti.

Ērika Māldere – mag. art., māksliniece-grafiķe, dizainere, Dzērbenes radošās mājas MEMBERI, Lampu dizaina darbnīcas un Dzērbenes kultūrvēsturiskā mantojuma centra vadītāja, Latvijas Dizaineru savienības un Starptautiskās papīrizgatavotāju un papīrmākslinieku asociācijas IAPMA biedre. Daudzus gadus bijusi mākslas pedagogs dažādās mākslas skolās, trešo gadu Latvijā organizē papīrmākslinieku projektu DABA RADA, vada meistarklases, kurās tiek nostiprinātas prasmes darboties ar dabas materiāliem un meklētas jaunas dabas potenciāla izmantošanas iespējas, tiek liets dažādu šķiedru papīrs, izgatavots papiruss, krāsotas dzijas, audumi, veidotas sajūtu grāmatas, kā arī lampas.

Aigars Lenkevičs – mag. art., dizainers, Dzērbenes radošās mājas MEMBERI un Lampu dizaina darbnīcas izveidotājs, izgatavo gaismas ķermeņus privātiem un sabiedriskiem interjeriem, vada dabisko materiālu un papīrmākslas gaismas skulptūru un lampu izgatavošanas meistarklases un darbnīcas, strādā Cēsu pilsētas mākslas skolā.

Izstādes apmeklētāji tiek aicināti savlaicīgi izvēlēties mākslas darbus, sekot līdz informācijai un izstādes noslēgumā piedalīties lielajā mākslas darbu GALA IZSOLĒ.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39843583sec.