Latvijas spēcīgākie taku skrējēji 9.jūlijā pulcēsies Āžu kalnā

Sestdien, 9.jūlijā Pietukuma mežos norisināsies jau 6. “Vilkaču maratons”! Iespējams, un, visticamāk, grūtākais maratons Latvijā! Distances garums 42.2 km. 2000+ augstuma metri. Trīspadsmit apļi. Kontrollaiks distancē - septiņas stundas. Krēsla. Āžu kalna pauguraine. Vilkaču meža nostāsti.

Kā atzīst viens no tituliem bagātākajiem Latvijas taku skrējējiem šī sporta veida salīdzinoši neilgajā pastāvēšanas vēsturē Andris Ronimoiss, vienlaikus šis ir arī viens no skatāmākajiem un līdzjušanai ērtākajiem maratoniem Latvijā!

Dalībniekiem septiņu stundu laikā jāveic 13 Vilkaču maratona apļi, tiesa – trases konfigurācijas dēļ, tas ierasti izdodas tikai katram otrajam no tiem, kas ir startējuši! Arī trases rekords, kas kopš pērnā gada pieder šī brīža Latvijas ātrākajam taku vīram Gvido Kalniņam, ir 4:28:42. Maratona klasiskās distances skrējēji par šādu rezultāti neslēpti iespurgtu, bet – pamēģini to izdarīt ātrāk mistiskajā Āžu kalna apvidū!

Vēl kāda piebilde – sacensību uzvarētājs paņems “visu kasi” – jeb 25% no kopējiem dalības maksas ieņēmumiem. Tā kā dalībnieku skaits šaurajās Āžu kalna takās ir limitēts (ap 80), tad uzvarētājs tiks pie aptuveni 800 EUR liela balvu fonda.

Pēc Covidjezgas jucekļa, sacensības atkal kļuvušas starptautiskas – Āžu kalnu iekarot ieradīsies krietns pulciņš lietuviešu skrējēju!

Dienas plāns: pulksten 15:00 sacensību starts un 22:00 pēdējo dalībnieku finišs.  Vilkaču nakts “pliko skrējiens” pulksten 22:30.

Līdzjutēji laipni gaidīti! Maratona trasi vari skatīt te - https://tracedetrail.fr/en/trace/trace/187555

Ja pats Vilkaču maratonā neskriesi, droši – atnāc to pavērot! Būs jautri! Bufete darbosies!

Tiekamies Vilkaču mežā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.514081sec.