Jaunā ukraiņu-latviešu apvienība «Shakima Trio» uzstāsies Aucē

Koncertdarbību turpina jaunā ukraiņu-latviešu etnomūzikas apvienība “Shakima Trio”. Nākamais tās koncerts notiks jau 22. jūlijā Auces pilsētas svētkos, kad “Shakima Trio” pulksten 21.00 kā īpašie viesi uzstāsies Vecauces pils parkā. Ieeja tajā būs bez maksas.

Ņemot vērā, ka trio uzsācis sava debijas albuma tapšanas procesu, koncertā Aucē būs ekskluzīva iespēja dzirdēt visjaunākos mūziķu radītos kopdarbus. “Shakima Trio” sastāvā ir kolorītā ukraiņu folkloriste, etnodziedātāja un vijolniece Šakima Garunts, allaž eksperimentiem gatavais ģitārists, klarnetists un skaņu cilpmašīnas pārvaldītājs Jānis Ruņģis, kā arī pieredzes bagātais basģitārists Ainārs Majors, kurš bijis gan grupas “Marana”, gan vēl citu apvienību dalībnieks. Jaunais trio radās Šakimai uzsākot bēgļu gaitas un producentam Aināram Majoram saprotot, ka jādod dziedātājai iespēja nodarboties ar profesionālo darbību arī pie mums.

“Shakima Trio” koncertprogramma balstīta smalkās muzikālajās kombinācijās – tajā  dzirdamas gan ambientas kompozīcijas ar maģiskās ukraiņu senfolkloras saknēm, gan dinamiskas, ritmiskas, dzīvības spēku apliecinošas dziesmas, vēstījumu bagātinot ar aizrautīgu skatuvisko priekšnesumu.

Pirmo publisko uzstāšanos “Shakima Trio” izveica 26. maijā koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”. Pēc intensīva mēģinājumu procesa apvienība jūnijā uzstājās arī “Osokina Brīvības festivāla Ukrainai” noslēguma koncertā kultūrtelpā “Hanzas perons” un kultūrvietas “Totaldobže” mākslas pasākumu sērijas “Laikmetīgās ceturtdienas” startā.

“Katram cilvēkam ir vajadzīga apziņa, ka viņš ir vajadzīgs apkārtējiem un ka viņš var tāds būt, neskatoties ne uz ko darot to, ko vislabāk prot un mīl,” uzsver Šakima. “Man vienmēr bijusi svarīga kopradīšana ar citiem un būšana skaņas pasaulē, tādēļ esmu ļoti iepriecināta par burvīgo iespēju muzicēt kopā ar brīnišķīgiem latviešu mūziķiem. Tas man ļauj virzīties tālāk un turpināt dzīvot savu dzīvi.”

Jaunais trio uzstāsies arī 26. augustā Skultes ostā, esot iesildītāju statusā grupas “Tautumeitas” lielkoncertā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49059105sec.