Tūrisma uzņēmumi Dobeles novadā, kas savas durvis apmeklētājiem vēra 2022. gadā

Dobeles novadam 2022. gads ir bijis ražens gads. Galvenais akcents, kas liek domāt par tūrisma nozares atveseļošanās posmu pēc izaicinošajiem Covid-19 pandēmijas gadiem, ir jaunu tūrisma objektu atvēršanās.  Dobeles novadā pērnā gadā tie bija četri jauni tūrisma uzņēmumi, savukārt esošie uzņēmumi ceļotājus piesaistīja ar jauniem tūrisma piedāvājumiem.

Pirms pašas tūrisma sezonas sākšanās maijā tika atklātas Latvijas - Lietuvas pārrobežu projekta LLI-453 "Sekojot Livonijas ordeņa krustnešu gājienam rietumu Zemgalē" ietvaros atjaunotās Tērvetes viduslaiku Kalnamuižas pilsdrupas. Šī projekta ietvaros tika veikti ievērojami Tērvetes pilsdrupu konservācijas darbi, kas ir vērtīgs ieguldījums ikvienam Tērvetes vēstures interesentam.

Vasaras vidū kā lielisks pārsteigums bija “Annas apartamenti” atvēršanās ziņa. Tas ir divistabu dzīvoklis ilgtermiņa un īstermiņa īrei pašā Dobeles pilsētas centrā. Paredzēts brīvdienu atpūtai ģimenei ar bērniem vai romantiskai nedēļas nogalei ar savu otro pusīti, lietišķai darba vizītei vai arī vienkārši ciemošanās pie radiem Dobelē.

Vasaras vidū kā lielisks pārsteigums bija “Annas apartamenti” atvēršanās ziņa. Tas ir divistabu dzīvoklis ilgtermiņa un īstermiņa īrei pašā Dobeles pilsētas centrā. Paredzēts brīvdienu atpūtai ģimenei ar bērniem vai romantiskai nedēļas nogalei ar savu otro pusīti, lietišķai darba vizītei vai arī vienkārši ciemošanās pie radiem Dobelē.

Septembrī Dobeles novada tūrisma uzņēmēju pulkam pievienojās veseli divi uzņēmumi. Septembra  sākumā svinīgi tika atklāts un durvis apmeklētājiem vēra viesu nams “Ādama muiža”, kas atrodas Auru pagastā. Viesu nama saimnieces  Litas Markeres iecerē nav koncentrēties tikai uz jubileju, kāzu svinībām , bet ir iecere šo vietu akcentēt citāti, rīkojot dažādus tematiskus pasākumus un meistarklases, kā arī izglītojošus seminārus.

Otrs septembra tūrisma nozares jaunpienācējs ir  “Art & wedding resort LOSBERGI”, kas ir liels, sens nams, kas 2022.gadā ticis pie jaunām telpām un izsmalcinātu iekārtojumu. Svinībām piedāvā ietilpīgu banketzāli ar nakšņošanas iespējām uz vietas un plašā atpūtas kompleksa īri uz svinību laiku. Vieta ar labiekārtotu teritoriju un dažādām atpūtas iespējām.Kā laba ziņa un pozitīva tendence, kas iezīmējas Dobeles novadā, ir jaunu piedāvājumu attīstība jau esošajos tūrisma uzņēmumos, kur uzņēmēji papildus savam piedāvājumam meklē iespējas, kā vēl ieinteresēt ceļotājus un piedāvāt tiem uzturēties ilgāk par vienu dienu. Kā piemērs jāmin svinību un atpūtas vieta Zebrus ezera krastā jeb atpūtnieku iecienītais kempings “Niedras”, kurš pērnā gada nogalē atklāja sidru pagrabu. Uzņēmums ir par pašu audzētām ogām un āboliem radītiem dzērieniem, tāpēc saviem viesiem piedāvā ābolu sidru, ābolu un aveņu kalvadosu. Papildus tam, grupas aicina uz degustāciju un cītīgi strādā pie citu piedāvājumu attīstības.

Penkules pagastā esošā lauku māja “Kalnapočas” nāca klajā ar sen lolotajām un viesiem paredzētajām naktsmājām, kuras rezervācijai ir pieejamas arī Airbnb. Savu pilnziedu lavandu laukam sagaidīja Penkules pagasta "Skalbes" saimniece, kura stādītais lauks pirms 2 gadiem krāšņi ziedēja tieši pērnā gada vasarā. No ziedošajām lavandām tika gatavoti dažādi produkti. Pērnais gads šajā saimniecībā bijis tūristiem un idejām bagāts.

Ceram, ka arī jaunais 2023.gads nāks ar dažādiem patīkamiem jaunumiem un tiks realizētas iesāktas vai jaunas idejas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47274303sec.