Līvāni aicina uz pilsētas svētkiem

DZĪVI LĪVĀNI 2023 turpinās papildināt Līvānu pilsētas svētku sajūtu un atmiņu kolekciju ar piedzīvojumiem visām paaudzēm, Līvānu kartē iezīmējot arvien jaunas vietas un notikumus.

DZĪVI LĪVĀNI pilsētas svētku misija ir pulcināt tos, kuri sen nav tikušies, priecāties vienam par otru un atgādināt, ka pilsētas enerģija un dzīvība atkarīga no katra iedzīvotāja, jo vietu rada cilvēki.

Svētku norises sāksies 20. jūlijā, kad Līvānu vienosies draudzes kopīgā lūgšanā ekumeniskajā vakarā Līvānu novada Kultūras centrā. Vakaru turpinās Latvijas Nacionālās Operas mākslinieki: soprāns Inga Šļubovska, baritons Rinalds Kandalincevs, klavieres Ērika Millere. Programmā: Doniceti, Pučīni un citu 19. gadsimta komponistu skaistākās operu ārijas un dueti programmā Belkanto un verisma VIRSOTNES.

Pamazām, bet neatlaidīgi, tiek veikti darbi, lai šajā vakarā būtu iespējams satikties arī pie Līvānu ezera. Vakara programmā “Vakars uz ezera” apmeklētājus gaidīs SUPošana, mūzika, smiekli, saulriets un kopienas izrāde, ko iestudēs vietējā kopiena, sadarbojoties ar pieaicinātajiem profesionāļiem.

Piektdienas vakarā pilsēta MJIC “Kvartāls” teritorijā ielūdz uz jaudīgu jauniešu notikumu DIVAS DABAS, kas iesildīs grupu “Borowa MC”, vakaru turpinās Funky DJ Elegant run SpatzBeatz (bungas). Darbosies Radošais KVARTĀLS un uzkodu un atpūtas zona.  

22.jūlijā pilsētu modinās Līvānu baznīcu zvanu torņu mūzika un spēkratu brauciens Līvānu ielās, kas svētku programmā atgriežas pēc vairāku gadu pārtraukuma. No plkst. 10.00 savu labāko produkciju svētku tirgū piedāvās amatnieki, mājražotāji un citi tirgotāji.

Līdz plkst.13.00 Tradīciju laukumā būs Latvijas asnisdonoru centra izbraukuma autobuss, kur iespēja ziedot asinis.

Pēc iepirkšanās svētku tirdziņā un pastaigas pilsētā vislabākā apetīte solās būt “Svētku krasta” telts muzikālajā brančā, kur muzikālo noformējumu varēs baudīt ne tikai branča apmeklētāji.

“Bēbīšu svētkos” svinēsim jaunāko līvāniešu un novada pagastu bērniņu, kuri dzimuši no 2022. gada 1. jūlija līdz 2023. gada 1. jūlijam, pievienošanos Līvānu novada iedzīvotāju saimei.

Lielākiem bērniem būs iespēja iztrakoties, izmirkt un izsmieties Putu ballītē. Darbosies spēļu un rotaļu iela un pilsētas svētku dienās Līvānos viesosies karuseļi.

Jauna satikšanās vieta būs Senioru Kvartāls. Līvānu aktīvo senioru mītne sagaidīs ar izstādi “No pūra lādes” (Līvānu novada senioru rokdarbi). No plkst.12.30 līdz plkst.13.30 darbosies radošā darbnīca “Kumpateņis”, savukārt no plkst.14.30 līdz plkst. 15.30 radošā darbnīca “Kumosiņš uz kārā zoba”, par lielisku atmosfēru rūpēsies vokālais ansamblis “Līvas”.

DZĪVI LĪVĀNI svētku sporta programmā piedāvājam makšķerēt, piedalīties velosacensībās, spēlēt strītbolu, pludmales volejbolu un futbolu vai vienkārši būt kopā ar sportistiem un just līdzi.

Visas organizācijas, uzņēmumi, ģimenes, iestādes, interešu grupas un svētku viesi aicināti piedalīties Svētku gājienā. Pulcēšanās no plkst. 18.30 pie Līvānu novada KC. Pieteikšanās informācija www.livani.lv. Gājiena priekšgalā un goda vietā būs jaunās ģimenes ar bēbīšu ratiņiem, trīsriteņiem, skrejriteņiem un citiem braucamrīkiem. Aicinām izrotāt ratus, padomāt par ģimeņu vizuālo tēlu, jo atraktīvākajām ģimenēm būs saldas balvas. Tiks apbalvota arī saliedētākā organizācija, kas saņems “piedzīvojuma balvu” ar iespēju to izmantot kopīgi visam kolektīvam.

Svētku muzikālo vakara programmu atklās koncerts “Latviešu estrādes dārgakmeņi” - koncertprogramma, kurā apkopotas spilgtas, izcilas un visiem lieliski zināmas latviešu melodijas. Koncerta apmeklētāji varēs dziedāt līdzi Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Zigmāra Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnea un citu estrādes „ZELTA LAIKMETA” komponistu dziesmām. Koncerta vadītājs Mārtiņš Kanters atgādinās par estrādes leģendām - Edgaru Zveju, Zigfrīdu Račiņu, Viktoru Lapčenoku, u.c. Profesionālu mūziķu pavadījumā skaistākās estrādes dziesmas izdziedās Normunds Rutulis, Andris Ērglis un Mārtiņš Kanters.

Vakaru turpinās grupas “Labvēlīgais tips” un  “Carnival Youth” koncerti. Nakts balle ar grupu “Dakota” un DJ MC Arti Skrūzmani.

Teltī “Svētku krasts” DJ mūzika visām gaumēm: DJ Jānis Balodis, Live Project un [Ex] da Bass.

Viens no svētku īpašajiem viesiem būs Radio SWH mobilā studija, kur izbraukuma tiešraidei varēsiet sekot līdzi no plkst.14.00 līdz plkst.18.00.

22. jūlijā zaļajā zonā pretī Līvānu Stikla un amatniecības centram jauno ģimeņu labsajūtai būs pieejama mazuļu telts ar iespēju pārtīt zīdaini, tikt pie karsta ūdens un citām lietām mazuļu labsajūtai.

Visi pārsteigumi vēl nav atklāti, tāpēc aicinām sekot līdzi DZĪVI LĪVĀNI svētku programmai www.livani.lv un www.visitlivani.lv. Svētki top Līvānu novada pašvaldības, Līvānu novada uzņēmēju, biedrību un brīvprātīgo sadarbībā. Pilna pilsētas svētku programma – Līvānu novada informatīvā izdevuma “Līvānu novada vēstis” jūlija numurā.

Uz svētkiem aicināti visi! Tieši tāds ir Svētku organizatoriskās komandas kopdarbs- lai ikviens svētku apmeklētājs atrod sev ko aizraujošu, prieka pilnu un domāt rosinošu. Ja vēlaties iesaistīties svētku tapšanā, tad aicinām pieteikties brīvprātīgajos palīgos: 28626795 (Kristīne).

Priecāsimies arī par labiem padomiem un ierosinājumiem – zvani vai raksti: 26576513 (Aija

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84279895sec.