Atklāts vides objekts Smiltenē, Tepera promenādē

Smiltenes pilsētas svētkos, 2023. gada 15. jūlijā, klātesot pašvaldības domes priekšsēdētājam Edgaram Avotiņam, A/S “Smiltenes piens” vadības pārstāvjiem, Latvijas Mākslas Akadēmijas Tēlniecības katedras vadītājam Gļebam Panteļejevam un jaunajam tēlniekam Krišjānim Beļavskim, svinīgi atklāts vides objekts “Piena steķis”, kas kalpos kā publiskā ūdens ņemšanas vieta.

Kā jau informējām iepriekš, vides objekts ir A/S “Smiltenes piens” dāvinājums Smiltenes pilsētai. Tas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem ne tikai dos iespēju papildināt līdzpaņemtos ūdens traukus, veicinot dabai draudzīga dzīvesveida popularizēšanu, bet arī mākslinieciski papildinās Tepera ezera promenādes ainavu.

Atklāšanas uzrunā Edgars Avotiņš pateicās uzņēmumam A/S “Smiltenes piens” par pilsētai nozīmīgo dāvinājumu un uzsvēra tā daudzpusīgo vērtību. Turpinājumā A/S “Smiltenes piens” padomes priekšsēdētājs A.Kovaldins savā uzrunā atzina, ka ideja par šo vides objektu nāca no Smiltenes novada pašvaldības puses, bet īstenošanas darbs no A/S “Smiltenes piens”, bet par kopējo rezultātu ir gandarījums. Turpinājumā Latvijas Mākslas Akadēmijas Tēlniecības katedras vadītājs G. Panteļejevs pateicās par jaunajam, talantīgajam tēlniekam Krišjānim Beļavskim doto iespēju izpausties, izstrādājot šo mākslas darbu. Arī pats jaunais mākslinieks priecājās par doto iespēju.

Pateicamies A/S “Smiltenes piens” par šo noderīgo objektu, kurš izraisījis gan iedzīvotāju, gan arī pilsētas viesu interesi. Tāpat arī vērtīga ir tā funkcionālā nozīme, ņemot vērā, ka līdz šim publiska dzeramā ūdens ņemšanas vieta pilsētā un tās parkā nav bijusi – šobrīd ikvienam būs iespēja veldzēties ar tīru dzeramo ūdeni pastaigas laikā pa promenādi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.02023196sec.