Aicina uz motokrosa «Vaidavas kauss» 50. jubileju

Motosporta svētki Apē šogad būs īpaši, jo visilgāk ik gadu notikušās motokrosa sacensības Latvijā svinēs pusgadsimta jubileju. Uz Arvīda Levana vārdā nosaukto mototrasi  Dauškanu kalnā aicināti visi šā aizraujošā sporta veida cienītāji!  Veselas trīs dienas jūlija mēneša izskaņā svinēsim sportiskus un atraktīvus motosporta svētkus.

Piektdiena, 28. jūlijs būs veltīta, lai atcerētos un godinātu tos cilvēkus, kas likuši pamatu  motosportam Apē. Svētku diena iesāksies plkst.12.00 ar aizlūgumu Apes  

Sv. Mateja ev.-lut. baznīcā par “Vaidavas kausa” izcīnu motokrosā, bet turpinājumā  Apes Pilsētas kapos pieminēsim  un noliksim ziedus “Vaidavas kausa” dibinātāju, organizatoru un sportistu atdusas vietās.

Pēcpusdienā Pasta un Avotu ielas krustojumā, iepretī skolai pie pagrieziena uz mototrasi, tiks atklāts paliekošs pilsētvides objekts – stilizēti metāla  motocikli, ar iespēju nofotografēties uz viena no tiem.

Pēc tam visi būs aicināti doties pa Tilta ielu mototrases virzienā,, lai aiz tilta ceļa kreisajā pusē kopā ar “Vaidavas kausa” iepriekšējo gadu uzvarētājiem stādītu bērzus  topošajā Vaidavas kausa uzvarētāju birzī.

Svētki turpināsies mototrasē pie jaunās starta barjeras. Tur kopā ar 50. “Vaidavas kausa” izcīņas rīkotājiem varēsiet baudīt garšīgu zupu, kā arī izjautāt organizatorus, dalīties atmiņās un nākotnes plānos.  Toties noslēgumā Vaidavas krastā pļavā blakus Raganu klintīm notiks skanīga, lustīga vakarēšana kopā ar novada radošajiem, muzikālajiem cilvēkiem. Jāpiezīmē, ka visi  pasākumi piektdien, motosporta svētku ieskaņas dienā, ir bez maksas.

Sestdiena un svētdiena  būs pilna ar sacensību azartu un motoru rūkoņu, jo uz starta stāsies ne vien visi spēcīgākie Baltijas valstu motosportisti, bet šo divu dienu laikā iespēja izbaudīt Apes mototrases izaicinājumu būs gandrīz visiem Latvijas motokrosistiem.

Apmeklētājiem tiks piedāvāta jubilejas  bezmaksas avīze ar sīku informāciju par startiem un aktivitātēm. Protams, tuvojoties sacensībām, šāda informācija būs publicēta arī Vaidavas kausa mājaslapā. Kursēs elektrovilcieniņš (par samaksu)  no mototrases uz pilsētu, pa ceļam piestājot pie  motokluba un citām vietām, kas saistītas ar motosportu Apē.

Sacensību braucieni sestdien būs galvenokārt Retro klasēm. Neizpaliks atraktīvie, skatītāju īpaši atbalstītie “Zelta mopēds” starti.  Būs Gundara Levana ceļojošā piemiņas kausa izcīņa.  Notiks arī Latvijas čempionāts motokrosā jauniešu klasēm, kur uz starta redzēsim vairākus perspektīvus jaunos mūsu novada braucējus.

Sestdienas vakarā plkst.18.00 no Vaidavas tilta  6,4 kilometrus garā svētku parādes braucienā aplī  pa Api dosies mopēdi “Rīga” no visas Latvijas.  Aicinām vērot  šo braucienu pilsētas centrā un galveno Apes ielu (Pasta, Skolas iela) malās un sveikt tā dalībniekus!

 Lielā “Motoballe”  sestdienas atpūtai un izklaidei notiks Apes pilsētas stadionā. (Piebraukšana balles vietai plānota no estrādes vai “Krodziņa” puses, ieeja -  no vecā dzelzceļa puses) . Lustīgi izballēties  visus aicinās īpašie viesi – Ufo jeb Kaspars Upacieris,  grupa “Pienvedēja Piedzīvojumi” un Dj Japānis.

Svētdien, savukārt, noritēs vissīvākās sportiskās intrigas, jo būs gan  Vaidavas kausa izcīņa, gan vienlaikus Latvijas čempionāta 4. posms pieaugušo klasēm. Bet starp pirmo un otro sacensību braucienu ar sava laika tehniku trasē dosies iepriekšējo “Vaidavas kausu” ieguvēji, tā simboliski saistot motosporta vēsturi ar šodienu. Pēc tam paredzēta  laureātu tikšanās ar līdzjutējiem, paraksti uz plakātiem, fotografēšanās …

Mopēdi rūks arī motosvētku noslēguma dienā, jo  ”Zelta mopēda” šovā  iecerēts brauciens kopā ar pazīstamiem Latvijas sportistiem un citām slavenībām, kuru vārdus rīkotāji pagaidām neatklāj.

Sveicienu svētkos debesīs  virs mototrases sola “Tarragon aircrafrt test” komanda.

Informācijai par biļešu cenām, lūdzu sekojiet pasākuma mājas lapā, bet informējam, ka viena ieejas biļete uz abām dienām būs nopērkama vienīgi iepriekšpārdošanā par īpaši izdevīgu cenu –15 €. Uz vietas varēs iegādāties biļeti tikai katrai dienai atsevišķi.

Organizatori informē, ka būs  paredzēti stāvlaukumi automašīnām un telts vietas mototrases teritorijā. Apmeklētāji aicināti būt korektiem, ievērot sacensību rīkotāju un privātīpašnieku norādījumus.

Tuvojoties sacensībām, tiks aicināti palīgi, brīvprātīgie. Par to sekos informācija  Vaidavas kausa mājaslapā.

Abās sacensību dienās būs daudz papildus aktivitāšu: foto un vimpeļu izstādes, suvenīru tirdzniecība,  bērnu zīmējumu izstāde. Būs apskatāmi retro motocikli, iecienītā vērtīgu mantu loterija uz ieejas biļešu numuriem.

Ievērojamas izmaiņas piedzīvo pati mototrase, kas  sportistu un skatītāju vidū tiek uzskatīta par vienu no sarežģītākajām un interesantākajām trasēm Latvijā. Ir atjaunota starta barjera un starta laukums, būs jauns,  daudz lielāks tunelis zem trases. Vairākās vietās  būs izmainīta trase, bez tam top jauna, pārredzamāka  finiša vieta. Tā tagad atradīsies tuvāk skatītājiem -  lielās telts tuvumā.

Sekojiet informācijai mājaslapā  www.vaidavaskauss.lv ,  plašsaziņas  līdzekļos un sociālajos tīklos!

Uz tikšanos motokrosa svētkos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43543983sec.