LATVIJA | Aizkraukle

Izaicinājumu pilnais ceļš uz kafejnīcas atvēršanu Aizkrauklē

Aizkrauklē durvis vērusi kafejnīca “Cepiens”. Sarunā ar laikrakstu “Staburags” kafejnīcas saimniece Inita Strode atklāj daudzas nianses, kā tapusi jaunā vieta.

Inita Strode ēdināšanas biznesā strādājusi vismaz 20 gadus, pēdējie gadi Covid-19 ierobežojumu dēļ bijuši ļoti smagi. Arī ceļš līdz “Cepiena” durvju atvēršanai nav bijis rozēm kaisīts cīņā ar birokrātiskajiem šķēršļiem.

Atrast kafejnīcai piemērotas telpas arī nav bijis viegli, svarīgs aspekts ir bijusi ērtā piebraukšana. Un jau pirmajā darba dienā kafejnīcā iebraukusi kāda kundze ratiņkrēslā un bijusi ļoti priecīga, ka nu beidzot ir tāda iespēja.

“Cepiens” neatrodas pilsētas centrā, bet gan nomalē, bet, ja cilvēkiem patīk ēdiens, viņi ceļu uz kafejnīcu atrod. Liels pluss – tā strādā arī sestdienās.

Viena no mūsdienu aktuālākajām problēmām - labi darbinieki – pavāri un konditori. Pavāru Inita Strode pieņēmusi darbā tūlīt pēc skolas, cerot to izaudzināt pati, bet konditore vienkārši pieklauvējusi pie kafejnīcas durvīm un pajautājusi, vai vajadzīgs darbinieks. Izvēle bijusi veiksmīga.

“Man daudzi ir jautājuši, vai nebija vienkāršāk turpināt strādāt algotu darbu, jo savs bizness tomēr ir risks? Jā, tas ir risks, taču es jau sen to gribēju, un kāpēc gan nemēģināt? Arī strādāt algotu darbu ir risks, jo varbūt priekšniekam kaut kas nepatiks, un šodien man darbs ir, bet rīt jau var nebūt. Savukārt tagad es pati esmu sev priekšniece, varu plānot savu darbu un laiku. Man laikam piemīt arī kaut kāda īpaša jušana, ka viss būs labi. Kādreiz kāds pajautā — nu, kam tev to vajag? Bet man vajag! Es varu pamosties divos naktī, visu pārdomāt, galvā pārrēķināt, lai pārliecinātos, ka tas, ko esmu izdomājusi, izdosies, un viss arī izdodas,” laikrakstam “Staburags” atklāj Inita Strode.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45652199sec.