LATVIJA | Aizkraukle

Jaunjelgavā atklās saulespuķu dārzu Ukrainas atbalstam

Pieminot Krievijas nepamatotā iebrukuma Ukrainā gadadienu, 24. februārī pulksten 13:00 Jaunjelgavā “uzziedēs” saulespuķu dārzs, simbolizējot cerību, gaismu un dzīvību.

Pirms gada šajā dienā pulksten 5:50 pēc Maskavas laika Vladimirs Putins izsludināja vispārēju iebrukumu Ukrainā kā “īpašu militāru operāciju” ar mērķi “panākt Ukrainas demilitarizāciju un denacifikāciju”. Līdz šim agresoram tas nav izdevies, jo Ukrainas brīvības alkas un civilizētās pasaules atbalsts bija spēcīgāki par okupantu pārspēku.

24. februārī pulksten 13:00 vairāk nekā 150 saulespuķes, izgatavotas no finiera, tiks uzstādītas Jaunjelgavas Vecpilsētas parkā, lai līdz pat pavasarim mums atgādinātu par notikumiem Ukrainā un nestu cerību, ka nav vairs tālu diena, kad okupanti tiks padzīti no ukraiņu zemes.

Pasākums tiks atklāts ar mūsu novada vadības uzrunu un Zemessardzes 55. kājinieku bataljona kapelāna aizlūgumu par Ukrainas karā kritušajiem. Muzikāli pasākumu kuplinās Jaunjelgavas kultūras centra vokālā grupa “Fridrihštate”, kā arī P.Barisona Aizkraukles mūzikas skolas skolotāji Artūrs Zemnieks un Līga Butāne ar audzēkņiem. Visi pasākuma apmeklētāji tiks cienāti ar ukraiņu tradicionālo boršču, kuru būs sarūpējuši Jaunjelgavā dzīvojošie ukraiņi. Līdzdarboties pasākumā aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs, īpaši ukraiņi, kuri pagaidu mājas atraduši Aizkraukles novadā un citviet Latvijā.

Sadarbībā ar biedrību “SOS palīdzība Ukrainas armijai” tiks organizēta ziedojumu paku vākšana un piegāde Ukrainā karojošajiem. Ikviens pasākuma apmeklētājs ir laipni aicināts sagatavot paku, kurā pēc paša ieskatiem var salikt dažādas preces: baterijas, lukturus, pārsējus, vitamīnus, saldumus, zeķes, higiēnas preces, u.c. Šīs pakas biedrības “SOS palīdzība Ukrainas armijai” pārstāvji nogādās uz Ukrainu februāra beigās.

Ukraiņu tautas spēku nav iespējams vārdos aprakstīt un izskaidrot. Viņu spēks nav mērāms nedz ieroču, nedz karavīru skaitā. Spēks ir iekodēts pašos ukraiņos, viņu vērtībās un mīlestībā pret savu zemi.
Lai ukraiņu tautas cerība neiznīkst. Lai gaisma kara ceļos! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45644498sec.