LATVIJA | Bauska

Rundāles pils muzejs aicina uz dārza tematikai veltītiem pasākumiem

Rundāles pils muzejs šogad piedāvās vairākus dārza tematikai veltītus notikumus – tradicionālus un jaunus pasākumus pils dārzā, franču gobelēnu izstādi “Ziedošie gobelēni” Rundāles pilī, kā arī starptautisku konferenci par vēsturisko dārzu pārvaldību un uzturēšanu.

Pasākumu sezona pils dārzā sāksies ar tradicionālo pavasara stādu tirgu, kas gaidāms sestdien, 13. maijā. Tirdziņā varēs iegādāties gan augļu koku, gan rožu un peoniju, gan citu daudzgadīgo un arī viengadīgo puķu stādus. Visu dienu darbosies stādu novietne, lai apmeklētāji varētu apvienot iepirkšanos ar pastaigu dārzā, apbrīnojot ziedošās tulpes. Stādu tirgus plānots arī rudenī – 9. septembrī.

Vasaru Rundāles pils franču dārzā ievadīs “Randiņš dārzā” 3. jūnijā, kad aicinām ikvienu, līdzi ņemot piknika grozu, labā kompānijā te baudīt putnu dziesmas un priecāties par ziedošiem un zaļojošiem augiem. Pasākuma tēma šogad ir “Dārza melodijas”, un īpaša programma iecerēta ģimenēm ar bērniem, kuri ornitologa vadībā varēs iepazīt putnus un kopā ar folkloristi Ilgu Reiznieci dziedāt dziesmas un iet rotaļās, kā arī apgūt putnu valodas.

Turpinot veiksmīgi iesākto pasākumu ciklu senioriem, 7. jūnijā notiks “Senioru trešdiena Rundāles pils dārzā”, kuras dalībnieki uzzinās vairāk par franču dārza vēsturi un kopšanu.

Pievēršoties dārza attēlojumam mākslā, no 18. jūnija Rundāles pils muzejā būs apskatāma izstāde “Ziedošie gobelēni”, kas notiks 7. Rīgas Starptautiskās tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāles “Tradicionālais un laikmetīgais. QUO VADIS?” ietvaros. Izstādei atlasīti 15 gobelēni no Mobilier National krājuma Francijā par ziedu un dārza tēmu, kas tapuši laikā no 16. gs. sākuma līdz 20. gs. vidum.

Savukārt pašā krāšņākajā rožu ziedēšanas laikā – 1. jūlijā – iecerēti tradicionālie Dārza svētki, kas šogad veltīti ūdens tēmai. Pasākumā varēs uzzināt ko vairāk par senām dārza apūdeņošanas sistēmām, būs arī iecienītais gadatirgus ar stādiem un vietējo mājražotāju produkciju, kā arī plašs bērnu spēļu un aktivitāšu klāsts. Par līksmu atmosfēru gādās Rīgas Cirka skolas dalībnieki, bet dienas noslēgumā romantiskākas noskaņas radīs dziedātāja Aija Vītoliņa.

Vasaru bagātinās arī iemīļotie klasiskās mūzikas svētki – 15. jūlijā Senās mūzikas festivāls, bet 5. augustā – festivāls “Liepājas skaņas Rundāles pilī”.

Visbeidzot, 14. septembrī, sadarbībā ar Baltijas jūras piļu un muzeju asociāciju aicināsim uz starptautisku konferenci “Vēsturisko dārzu un teritoriju pārvaldība un uzturēšana”.

Atgādinām, ka ērtu satiksmi starp Rīgu un Rundāles pili divas reizes dienā nodrošina tiešie sabiedriskā autobusa reisi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55569482sec.