LATVIJA | Jelgava

Jelgavas Vecpilsētas māja aicina uz ekskursijām speciālista pavadībā

Jelgavas Vecpilsētas mājā (Vecpilsētas ielā 14) arī martā turpinās ekskursiju cikls, kura ietvaros ikviens aicināts iepazīt mājas vēsturi un atjaunošanas nianses ne tikai caur audio gida stāstiem, bet dodoties apskatē zinoša ekspozīcijas speciālista pavadībā.   

26. martā pulksten 12 un 15 ikviens interesents, iepriekš piesakoties, speciālista pavadībā varēs izstaigāt mājas istabas, gaiteņus un bēniņus, uzzināt faktus par mājas renovācijas gaitu, aplūkot renovēto interjeru un moderno ekspozīciju. Ekskursijas pieejamas bez papildus maksas, iegādājoties vien ieejas karti Jelgavas Vecpilsētas mājā.

Lai ērtāk varētu plānot grupas lielumu un interesentu atsaucību atbilstoši ekskursiju laikam, aicinām viesošanos pieteikt pa tālruni: 63005407, 27309673 vai e-pastu – [email protected].

Ieejas maksa Jelgavas Vecpilsētas mājā pieaugušajiem – 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1,50 eiro, ģimenes biļete – 6 eiro.  

Jelgavas Vecpilsētas māja apmeklētājiem durvis vēra pēc vērienīga restaurācijas procesa – pagājušā gada novembrī. Ekspozīcija iekārtota vēsturiskā dzīvoklī. Mājas stāsts šeit atklājas pakāpeniski, atverot trīs lielas zelta lādes. Apmeklētāji mājas stāstu un autentisko Jelgavas Vecpilsētas ielas atmosfēru var iepazīt caur interaktīvu ekspozīciju un skaņas efektiem - audio gidu, fotoattēliem un video materiāliem.

Ikdienā Jelgavas Vecpilsētas mājas ekspozīcijas apskatei pieejamas no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 11 – 17.

Jelgavas Vecpilsētas mājas atjaunošana un ekspozīciju izveide īstenota ERAF projekta 5.5.1.0/17/I/002 “Nozīmīga kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un attīstība kultūras tūrisma piedāvājuma pilnveidošanai Zemgales reģionā” ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.42556095sec.