Ogres tehnikuma topošie pavāri un viesmīļi gūst pieredzi starptautiskā izstādē

Izstāde "Riga Food" ir gada lielākais notikums pārtikas ražošanas un arī viesmīlības nozarē, un tradicionāli tajā piedalās Ogres tehnikums (OT), kur mācās topošie pārtikas ražošanas, ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumu speciālisti.

"Ogres tehnikums ir Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas biedrs, un mēs piedalījāmies izstādē, darbojoties asociācijas stendā. Asociācija nodrošināja tehnikumam iespēju prezentēt savu mācību iestādi. Šogad Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija bija parūpējusies par jauninājumu, proti, asociācijas stendā bija izvietota demonstrāciju virtuve. Izstādes dalībniekiem bija iespēja pašiem gatavot ēdienu, konditorejas izstrādājumus un demonstrēt  savas kulinārās prasmes. Savukārt izstādes apmeklētāji varēja sekot ēdiena gatavošanas procesam," norāda OT Pārtikas ražošanas, ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumu izglītības programmu nodaļas vadītāja Ineta Rumpētere.

Ogres tehnikuma pārstāvji aktīvi piedalījās visas četras izstādes dienas. 7.septembrī Profesionāļu jeb Direktoru dienā, kuras dalībniekiem bija iespējas veidot partnerattiecības nozares uzņēmumu augstākās vadības līmenī, piedalījās OT direktore Ilze Brante un OT Pārtikas ražošanas, ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumu izglītības programmu nodaļas vadītāja Ineta Rumpētere. Šajā dienā tehnikumu prezentēja Viesmīlības pakalpojumu (VP) izglītības programmas 3.kursa audzēknis Rūdis Grundmanis. OT audzēkņus un pedagogus varēja sastapt arī pārējās izstādes dienās.

"Šī ir, tā saucamā, garšīgā izstāde, un katrs uzņēmums cenšas apmeklētājus pacienāt ar kaut ko tikai sev raksturīgu. Mūsu nodaļas pedagoģe Gita Kalnaģeidāne kopā ar audzēkņiem bija sagatavojusi konditorejas izstrādājumus – mini kūciņas, groziņus, šokolādes ruleti un kūku.

Izstādes otrajā dienā Maizes un miltu konditorejas programmas 4.kursa audzēkne Reina Gorkija, piepalīdzot skolotājai Gitai Kalnaģeidānei, līdz galam sagatavoja torti un vēlāk piedāvāja šo torti degustācijai. Tā bija šokolādes kūka, kas izdekorēta ar svaigām zemenēm un augļiem.

Trešajā dienā izstādē piedalījās profesionālo priekšmetu pedagoģes Lilita Meldere un Māra Strazdiņa. Māra Strazdiņa kopā ar audzēkņiem gatavoja dažāda veida pankūkas ar pildījumu. Demonstrāciju virtuvē strādājām divas dienas," stāsta I.Rumpētere.

Paralēli izstādes aktivitātēm OT audzēkņiem bija iespēja redzēt Pavāru kluba organizētos tradicionālos konkursus "Latvijas Gada pavārs" un "Latvijas Gada pavārzellis", kā arī konkursu "Baltijas  kulinārais mantojums",  kas šogad notika pirmo reizi.

Pagājušā gadā konkursā "Latvijas Gada pavārzellis" piedalījās arī Emīls Skalbergs, kurš šogad mācās 4.kursā un nākamgad absolvēs Ogres tehnikumu.

"Emīls ir augsta līmeņa pavārs, un guvis pieredzi labākajos Rīgas restorānos. Šogad viņš konkursā nepiedalījās, bet pērn tajā startēja ar ļoti labiem panākumiem, no trešās vietas atpaliekot tikai par vienu punktu. Perspektīvā Emīls varētu piedalīties konkursā "Latvijas Gada pavārs"," atklāj I.Rumpētere.

Ēdināšanas pakalpojumu izglītības programma, kurai nākamgad būs pirmais izlaidums, kļūst arvien populārāka jauniešu vidū. Ja 3. un 4.kursā šajā izglītības programmā vēl ir samērā neliels audzēkņu skaits (attiecīgi 8 un 9), tad 2.kursā mācās 24 audzēkņi. Arī 1.kurss šogad nokomplektēts pilnībā – mācības uzsākuši 25 audzēkņi.

Arī izglītības programma "Viesmīlības pakalpojumu speciālists" ir pieprasīta. Šogad tajā uzņemti 23 audzēkņi. Abās programmās interesenti vēl turpina pieteikties. Diemžēl jauniešu vidū strauji kritusies interese par maizes un miltu konditorejas izstrādājumu ražošanu, kaut gan darba tirgū maiznieki un konditori ir ļoti pieprasīti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77806592sec.