Katalonijā notika kārtējās «cilvēku torņu» sacīkstes (video)

Oktobra pirmajās dienās vairāki simti cilvēku sanāca kopā, lai, izmantojot savus ķermeņus, veidotu iespaidīgas pilis un torņus.

Šāds pasākums notiek katru otro gadu Taragonas pilsētā, Katalonijā. Tās ir sacensības profesionālām komandām, kas šāda veida pasākumiem nopietni gatavojas. Katalonija tiek dēvēta par šī sporta veida dzimteni jau kopš tālā 18. gadsimta.

Sacensību mērķis ir pavisam vienkāršs – uzbūvēt augstāko, izturīgāko un sarežģītāko torni. Dalībnieku dzimumam un vecumam nav it ne kādas nozīmes. Tornis tiek uzskatīts par veiksmīgi uzbūvētu tad, ja tas tiek uzbūvēts un izjaukts nevienam nenokrītot.

Šīs bija jau 26. sacīkstes, kas ilga trīs dienas. Gan dalībnieku, gan skatītāju pulks bija iespaidīgs – vairāk kā 200 tūkstoši. “Cilvēku torņu” sacīkstes tiek uzskatītas par nozīmīgu Katalonijas kultūras daļu.

2016. gads ir bijis veiksmīgs, jo pirmo reizi sacensībās piedalījās komanda no Ķīnas. Viņi izpelnījās ne vien lielas ovācijas no skatītāju puses, bet pamanījās arī iegūt otro vietu. Viņu izveidotais tornis bija patiesi iespaidīgs. Tas tika izveidots deviņos stāvos, pa trim cilvēkiem katrā stāvā. Augstākais tornis sacensību vēsturē bija ar desmit stāviem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.89516711sec.