Viedoklis: Kādi ēdieni būtu ziemā jāēd, lai uzlabotu veselību?

Ziema, ir periods, kad par veselību ir jādomā vairāk, nekā citas sezonas. Pajautājām dažādiem restorāniem, kādi ēdieni būtu ziemā jāēd, lai uzlabotu veselību?

Artūrs Šulte, restorāna vadītājs Orizzonte

Noteikti iesaku dažādus karstos ēdienus. Mums, restorānā Orizzonte, ir arī piedāvājumā pelēkie zirnīši, kuri var uzlabot cilvēka veselību. Vēl iesaku noteikti ēst dažādus citus tradicionālos ēdienus, kuri jau izsenis ir bijuši latviešiem veselīgi. Kas attiecas uz sastāvdaļām, tad iesaku noteikti iet tradicionālo ceļu un izmantot sastāvdaļas, kuras būtu ņemtas Latvijā. Tas ir arī viens no mūsu primārajiem uzdevumiem – variēt ar Latvijā audzētām sastāvdaļām mūsu ēdienos. Protams, klientam savā privātajā dzīvē ir jāskatās finansiāli, kas ir izdevīgāk, taču tas, kas ir audzēts Latvijā, arī spēlē veselībā lielu lomu. Sastāvdaļas ir zināmas un, tādējādi, sagaidīt nepatīkamus pārsteigumus ir grūtāk. Iesaku arī nēģu zupu, kuru var arī saņemt pie mums gardēžu piedāvājumā.

Varis Striks, vadītājs BakeBerry

Viena no veselīgākajām sastāvdaļām ir ingvers, kuru noteikti vajadzētu iekļaut savos ēdienos. Noteikti šajā svētku laikā noder arī karstvīns, kuru var malkot pie ēdiena. Taču, kas attiecas uz pašiem ēdieniem, tad noteikti iesaku kaut ko sātīgu un treknu. Ja ķermenim būs enerģija, ziemā nebūs tik auksti. Tradicionāli protams ir pelēkie zirņi ar speķi, taču es iesaku cepeti ar štovētiem kāpostiem vai kartupeļiem. Šādus tradicionālus ēdienos noteikti vajadzētu izmantot ziemā. Sastāvdaļas tomēr iesaku vērtēt pēc garšas. Ja es dotos uz lauku saimniecību un tur uzreiz man dotu svaigu, tikko iegūtu gaļu, tad ņemtu. Taču lielveikalos izvēlos, piemēram, poļu vistu, jo tā garšo labāk. Nekad vienkārši nevar zināt, kā konkrētais ēdiens tiek pagatavots, pat tad, ja sastāvdaļas ir ņemtas Latvijā.

Juris Dukaļskis Šefpavārs Restorāns 3

Noteikti iesaku ēst konservētus ēdienus, kurus pirms vairākiem mēnešiem esat iekonservējuši. Konservēti tomāti, gurķi, sēnes – tie visi būs ēdieni, kuriem noteikti vajadzētu šajā laikā ķerties klāt. Mūsu restorānā ir iespēja arī nogaršot lieliskus pelēkos zirņus ar speķi un baraviku putām. Noteikti ir nozīme sastāvdaļām. Jebkas, kas ir ņemts no latviešu audzētavām, būs daudz tīrāks, nekā jebkas cits. Mums ir uzsvars uz savvaļas, nacionālajiem un dabīgajiem produktiem. Latviešu virtuve ir diezgan daudzveidīga. Taču mans padoms ir tāds – jo tīrāk ēdīsiet, j tīrāk jutīsieties. Viss ir atkarīgs no jūsu ēšanas paražām un tajā, ko liekat savos vēderos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2025 - 10.07.2025 Jaundomes muižas svētki  Krāslavas TIC
5.jūlijā, Ezernieku pagastā norisināsies Jaundomes muižas svētki. Pasākumā norisināsies koncerts, loterija, degustācija, atrakcijas, kā arī nakts | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.07.2025 - 14.07.2025 2025. gada UEC Eiropas BMX čempionāts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
No 10.-13. jūlijam Latvijas BMX galvaspilsēta Valmiera atkal nonāks Eiropas uzmanības centrā — Valmiera uzņems 2025. gada Eiropas BMX čempionātu. | Skatīt vairāk
 11.jūlijā būs laikmetīgās mākslas izstāde Liepājas reģiona TIB
11. jūlijā plkst. 18.00 mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē atklās mākslas izstādi “Nenorunāta smilšaina tikšanās II”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.07.2025 - 12.07.2025 ROBERTO MELONI - baudi Itāliju Jūrmalā! Baltic Beach Hotel & SPA
Aicinām uz “La Dolce Vita” – dzirkstošu, garšām bagātu itāļu vakaru pludmales restorānā Beach Bar & Grill, jūras krastā! Neirobežota bufete, | Skatīt vairāk
no 55 EUR
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,


il Sole
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.34100485sec.