Pārmantotās lauksaimniecības tradīcijas Latvijā un Lietuvā iemiesojas pievilcīgā tūrisma piedāvājumā

Latvijas un Lietuvas lauku tūrisma asociācijas apvienojušās kopīgā projektā, lai iesaistītu lauksaimniecības vēsturisko mantojumu agrotūrismā. Par pamatu šim lauku tūrisma piedāvājumam būs lauku saimniecības, kurās tiek uzturētas pārmantotās tradīcijas lauksaimniecībā, zivsaimniecībā, amatniecībā, pārtikas ražošanā un pārstrādē.

Uzsvars tiek likts uz līdzīga rakstura piedāvājumu, kas ļaus apceļot gan Lietuvas, gan Latvijas saimniecības un iepazīties ar dabiskām vērtībām, ko rada prasmīgi sava aroda meistari. Mūsdienās, kad dabiski audzēta pārtika un rokām darinātas lietas kļūst ekskluzīvas, ir vērts atgriezties pie pirmavotiem, sajust cauri gadsimtiem nākušo tradīciju, prasmju un zināšanu spēku, un atklāt to pielietojumu mūsdienās.

Produkta koncepcija: apmeklētājiem atvērtas lauku saimniecības, interaktīvi muzeji un kolekcijas, kurās tūristi saistošā veidā var iepazīt un pieredzēt lauksaimniecības un amatniecības kultūras mantojumu caur pakalpojumiem: saimniecības apskate, ekskursijas saimniecību muzejos un ražotnēs, rādot lauksaimnieciskos procesus no pirmsākumiem līdz mūsdienīgai ražošanai, demonstrējumi un meistarklases, iepazīstinot ar senā mantojuma pielietojumu mūsdienās (zivju kūpināšana, maizes, cepšana, podniecība, utt.), tūristu naktsmītnes, interaktīvas programmas, produktu degustācijas, saimniecību veikaliņi, kur iegādāties produkciju un suvenīrus. Agrotūrisma saimniecības tiks saistītas tūrisma maršrutos, veicinot ceļošanu un ilgāku uzturēšanos Latvijas un Lietuvas laukos.

Projekta rezultātā ceļotājus priecēs karte ar vismaz 100 saimniecībām Latvijā un Lietuvā, kas savienotas 10 dažādos ceļošanas maršrutos. Informācija būs pieejama arī Latvijas un Lietuvas lauku tūrisma asociāciju mājas lapās.

Kā viens no pirmajiem projekta pasākumiem būs akcija "Atvērtās dienas laukos", kas divas dienas: 27. - 28. maijā vienlaicīgi norisināsies gan Latvijā, gan Lietuvā. Jaunā tūrisma un ražošanas sezona tiks iesākta ar plaši atvērtām durvīm, aicinot visus interesentus, klientus, kaimiņus un vienkārši zinātkāros uz saimniecībām, lai iepazīstinātu ar bagātīgo piedāvājumu, ko ikdienā tūrists var ieraudzīt, nogaršot, sadzirdēt un sajust laukos.
Savukārt, lai laicīgi iepazīstinātu ar “Lauku atvērto dienu” ideju un saimniecībām, 20.04. „Lauku ceļotājs” rīko mediju braucienu, kura laikā tiks apmeklētas saimniecības Latvijā un Lietuvā. Aicinām mediju pārstāvjus pieteikties braucienam līdz 15.04.2017, rakstot uz e-pastu [email protected].
Asnāte Ziemele, Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” prezidente (tel. 29285756)
Par biedrību „Lauku ceļotājs”: Biedrība „Lauku ceļotājs” ir vecākā un spēcīgākā lauku tūrisma organizācija Latvijā, dibināta 1993. gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. „Lauku ceļotājs” pārstāv savu biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. „Lauku ceļotāja” biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.
 
Projekts tiek realizēts Interreg Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam ietvaros no Eiropas reģionālā attīstības fonda.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50546288sec.