Trešdien Latvijā policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu

Rīt, 19.aprīlī, visā valsts teritorijā ceļu policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma pārkāpējiem.

No trešdienas pulksten 6.00 rītā lielākā daļa Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, tostarp arī Latvija, jau trešo gadu piedalīsies 24 stundu ātruma kontroles maratonā, kura laikā ceļu policisti īpaši intensīvi kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Tāpat, lai aktualizētu ātruma bīstamību ceļu satiksmē un izprastu, kā to redz paši mazākie, Valsts policija rīko zīmējumu pasākumu bērniem.

Ar šādu akciju ceļu policija vēlas pievērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei. Tāpat akcijas mērķis ir veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļa vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas.

Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā ātruma kontroles maratona laikā visā Latvijas teritorijā tika pārbaudīti 2116 transportlīdzekļu vadītāji, no kuriem trešdaļai, jeb 709 vadītājiem par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Valsts policija aicina būt uzmanīgiem un neriskēt ar savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Lai aktualizētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas bīstamību ceļu satiksmē, Valsts policija rīko radošo zīmējumu pasākumu bērniem, kura mērķis ir likt bērniem aizdomāties par jautājumiem, kas saistīti ar ātrumu, tā ievērošanu, un jau agrā bērnībā radīt izpratni par droša ātruma nozīmi ceļu satiksmē. No desmit piedāvātajiem vārdiem: ātrums, ceļš, drošība, satiksmes dalībnieks, ceļa zīme, policists, satiksme, automašīna, velosipēds, krustojums, pasākuma dalībniekam ir jāizvēlas vismaz trīs vārdi, kurus sasaistot jāuzzīmē zīmējums.

Lai piedalītos zīmējumu elektroniskajā izstādē, vecākiem bērna uzzīmētais darbiņš jāiesūta uz epastu [email protected], norādot autora vārds, vecums, skola un darba nosaukums (nosaukums sastāv no izvēlētajiem vārdiem).

Zīmējumu iesniegšana pasākumam notiks no 19.aprīļa līdz 28.aprīlim. Pēc tam visi iesūtītie darbiņi tiks publicēti Valsts policija mājaslapā, kā arī oficiālajā Valsts policijas Facebook lapā, kur ikviens tos varēs aplūkot.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 28.06.2024 Grila un vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.06.2024 - 28.06.2024  Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.54404187sec.