Skaistākās jaunatklātās bibliotēkas pasaulē

Lai arī mūsdienās arvien lielāku popularitāti sāk ieņemt modernās tehnoloģijas, tomēr patiesie grāmatu mīlētāji nepadodas šim spiedienam. Arvien var just pieprasījumu pēc grāmatām, ko pārlasīt, pāršķirstīt. Tas savukārt veicina jaunu bibliotēku būvēšanu.

Amerikas Arhitektu institūts un Amerikas Bibliotēku asociācija ir izvēlējušies skaistākās no jaunuzceltajām bibliotēkām. Šīs celtnes vērtēja pēc to daudzpusīgā un apmeklētājiem draudzīga dizaina.

Austrumu Bostonas bibliotēka

Šai unikālajai celtnei – Austrumu Bostonas bibliotēkai – sienas ir no stikla, kas ļauj gaismas stariem apspīdēt bibliotēkas iekštelpas. Caur stikla sienām paveras arī skaists skats uz Bostonas parka panorāmu. Bibliotēkā ir īpašas telpas bērniem, pieaugušajiem, pusaudžiem, klusā lasītava un konferenču telpas.

FOTO: rawnarch.com

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Latviešiem par lielu prieku un pagodinājumu arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka – Gaismas pils – ir starp pasaulē skaistākajām jaunuzceltajām bibliotēkām. Lasītājiem Gaismas pils savas  durvis ir vērusi 2014. gadā. Šī vērienīgā celtne ir mūsdienīgs informācijas un kultūras centrs, kas interesentiem piedāvā apmeklēt visdažādākās tematikas lasītavas. Bibliotēkas telpās apskatei ir izstādīts Dainu skapis, kas ir pasaules mēroga kultūras vērtība. Šīs iespaidīgās celtnes arhitekts ir Gunārs Birkerts.

FOTO: flickr.com

Kolumba Metropelēna bibliotēka

Kolumba Metropelēna bibliotēka atrodas Ohaio. Apkārt lielajai ēkai apkārt plešas zaļš mauriņš, kas vizuāli papildina metāliskos elementus ēkas fasādē. Turklāt plašās stiklotās sienas ļauj saulei izgaismot bibliotēkas telpas un paver apmeklētājiem skaistu skatu.

FOTO: columbuslibrary.org

Rozas Kelleres bibliotēka

Šī 585 kvadrātkilometrus plašā celtne Ņūorleānā ir renovēta un modernizēta atbilstoši mūsdienām. Starp grāmatu plauktiem ir iekārtota arī neliela kafejnīca lasītājiem, lai remdētu alkas pēc kafijas, tējas, limonādes un lai bez raizēm bibliotēkā varētu pavadītu darbam vai mācībām nepieciešamo laiku.

 

FOTO: nolalibrary.org

Oregonas Universitātes Alana Praisa Zinātnes un pētniecības bibliotēka

Bibliotēka rada saviem apmeklētājiem, visbiežāk tieši uztrauktajiem un aizņemtajiem studentiem, mierpilnu meža atmosfēru. Aiz bibliotēkas stiklotajām sienām paveras skats uz visdažādākajiem augiem, uz Oregonas dabisko vidi.

FOTO: library.uoregon.edu

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29696608sec.