Mazas un omulīgas pilsētas, kuras paslīd garām no tūristu uzmanības – 2. daļa

Tādas visiem zināmas valstis kā Norvēģija, Horvātija, Vācija glabā ne tikai pasaulslavenus apskates objektus, bet arī mazas, šarmantas pilsētas, kas pārsteigs ar to vietējo kultūru un piedāvātajām iespējām pilsētu viesiem.

Šī raksta 1. daļu lasiet šeit!

Tenbija, Velsa

Tenbija ir krāsaina un neliela ostas pilsēta. Kā atpūtas vietas omulīgajā pilsētā ir kafejnīcas, restorāni, krogi, kas vizuāli papildina gleznaini bruģētās ieliņas. Un kā jau ostas pilsētā – ainaviskos skatus papildina pludmale un tur valdošā atmosfēra!


Foto: Pixabay.com

Undredāla, Norvēģija

Ja esat ieplānojuši ceļojumu uz Norvēģijas fjordiem, tad šis nelielais ciematiņš ir jāiekļauj apskates vietu sarakstā! Pilsēta ir slavena ar brūno kazas sieru, kas noteikti viesiem jānogaršo, kā arī, tur esot, jāapskata "Stave" baznīca, kas celta 1147. gadā. Interesanti ir tas, ka tikai 1988. gadā tika pabeigts sauszemes ceļš uz šo pilsētu, līdz tam uz Undredālas pilsētu varēja nokļūt vien ar laivu.


Foto: Flickr.com

Berata, Albānija

Atsaucoties uz UNESCO datiem, Berata ir viena no retajām pilsētām, kur tās ēku arhitektūrā ir saglabājušās iezīmes no Osmaņu impērijas laika. Pilsētā viesojoties, jāapskata 13. gadsimtā celtā pils, kas starp vietējiem zināma kā "Kala". Turklāt šī nav vienīgā vēstures elpu glabājošā celtne pilsētā - ievērības cienīgas ir arī Osmaņu impērijas laikā celtās baltās mājas, kas viena pie otras slejas kalna nogāzē.


Foto: Flickr.com

Rovinja, Horvātija

Izbraucieni ar riteņiem vai ar laivām Rovinjā ir vienas no populārākajām atrakcijām. Tomēr tūristi, kas šeit ir viesojušies, neiesaka ceļojumu uz šo ostas pilsētu plānot vasarā, proti, labāk izvēlēties citu gadalaiku, jo vasarā cilvēku šeit ir pārāk daudz!


Foto: Flickr.com

Freiburga, Vācija

Freiburga tiek dēvēta par ziedu pilsētu, jo tās ainavas rotā koki un kalnu nogāzes ir pilnas ar krāšņiem ziediem! Freiburgas ielas ir sakoptas un tīras, tūristiem radot ļoti patīkamu atmosfēru. Turklāt arī gaiss šajā pilsētā ir ļoti tīrs un svaigs, kāds tas mūsdienās ir reti kurā pilsētā.


Foto: Flickr.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14604211sec.