5 vietas, kur bērnu grāmatas «atdzīvojas»

Pareizajās rokās labs stāsts ir kas vairāk, nekā vienkārši stāsts. Daudzi stāsti nereti var iedvesmot ceļojumam vai pat kam vairāk – dzīves stilam. Vienalga – vai šos stāstus brauc izbaudīt ar bērniem vai bez – lūk vietas, kur bērnu stāsti radušies un kur teju var sajust, ka šo stāstu varoņi var būt dzīvē!

Piedzīvojumi ar Karali Artūru

Nav zināms vai tāds Karalis Artūrs patiešām pastāvējis, bet Velsa uzstāj, ka ir šī stāsta un arī leģendas dzimtene. Velsā ir daudz skatu, kas atgādina par Karaļa Artūra laikiem, tostarp pilsēta Karleona (Caerleon), kas sevi raksturo kā Kamelotu.

Trollīšu Muminu pasaule

Kurš gan nav dzirdējis par Muminiem. Arī latviski tulkotie stāsti oriģināli veidojušies no zviedru valodas – lai arī to radītājs bija soms. Tomēr abās šajās valstīs var sajust Muminu klātbūtni. Īpaši to var sajust, izīrējot mājiņu pie ūdens, piemēram kādā no Pellinki salām – netālu no Porvo pilsētas.

Meklēt dārgumus Karību salās

Doties uz Karību salām noteikti bērni nebūs jāpārliecina. Taču ja pastāstīsiet, ka šīs vietas ir tās vietas, kur, iespējams, aprakti pirātu dārgumi – pakošanās ceļojumam notiks vēl ātrāk! Tieši britu Virdžīnu salas un Kostarikai apkārtējās salas ir tās, kas līdzinās Roberta Lūisa Stīvensona stāstam.

Satikt Maugli

Domājot par šo stāstu, drīz vien sāksiet dungot Disneja multfilmas melodiju, tomēr vēl labāk būtu patiesi dzīvē redzēt vietu, kur dzimis šis stāsts. Un tad jādodas uz Indijas džungļiem – uz Ranthambhore Nacionālo parku Radžistānā. Tomēr jāuzmanās no dzīvniekiem – jo tur varēs satikt arī leopardus, tīģerus un citus plēsējus.

Izbaudīt Karaļa Lauvas stāstu

Protams, lai satiktu Karali Lauvu, kā arī pārējos stāsta varoņus, jādodas uz Āfriku. Uz kādu no Āfrikas safari. Ģimenēm vislabākie safari ir Dienvidāfrikā, kā arī Namībijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 04.05.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14936709sec.