Dikļu pils restorāna šefpavārs gatavos Kāla ezera vidū

Vasaras pop-up restorāna VAKARS UZ EZERA saimi papildina Dikļu pils restorāna šefpavārs Jānis Siliņš, kurš uz gardēžu plosta kāps jau 7.jūnijā.

Jānis Siliņš, kuru jau no bērnības vilinājusi kulinārija, ir skaistās Dikļu pils šefpavārs. Jau mazs būdams, viņš ar prieku baudīja brīvu vaļu virtuvē – grieza, maisīja un eksperimentēja ar dažādām garšām, tādējādi pārsteidzot savus degustatorus – vecmammu un vectēvu.

 “Dabā viss nemitīgi mainās, un man tas ir neizsīkstošs iedvesmas avots. Man vienmēr padomā ir jaunas idejas, kuras gaida savu kārtu, lai tiktu īstenotas,” atklāj šefpavārs Jānis Siliņš.

Viņš zina, kā iepriecināt gardēžus, un ļauj baudīt mūsdienīgas interpretācijas par Vidzemes lauku labumiem – tuvākajā apkaimē briedušiem ķirbjiem un āboliem, gādīgu saimnieku audzētiem trušiem un pļavu jēriem, turpat pils dīķī vai tuvējā ezerā ķertām zivīm. Ja pils saimnieks bijis medībās, ēdienkartē atradīsiet arī īpaši sagatavotus medījumus perfektās garšu kombinācijās.

VAKARS UZ EZERA tiek realizēts jau otro gadu un ir unikāls ar to, ka notiek uz peldoša plosta vienā no gleznainākajiem ezeriem- Kāla ezera (Vidzemes augstiene). Vakariņu laikā tiek pasniegta īpaši šim pasākumam izveidota šefpavāra maltīte (6 kārtas) un atpazīstamās vīna ekspertes Ineses Vīcupas speciāli ēdienkartei piemeklētie vīni, kā arī bezalkoholiskie dzērieni. Lai radītu vēl patīkamāku noskaņu, padomāts arī par muzikālo pavadījumu. Padomāts arī par to, lai pasākumu viesiem netraucētu lietus un vēsāks laiks. Plostam ir caurspīdīgs jumts, kā arī speciāli šim pasākumam tiek austi silti lakati.

Šajā sezonā plānoti 15 publiskie pasākumi, kuros piedalīsies šefpavāri- Raimonds Zommers (restorāns „Entresol”), Jānis Siliņš (Dikļu pils restorāns), Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants (restorāna „Trīs pavāru restorāns Tam labam būs augt” saimnieki), Dzintars Kristovskis (Annas design hotel & spa restorāns), Sergejs Širipovs (restorāns „Le Dome”), Kristaps Sīlis ( restorāns „Bruņinieku 63”), Svetlana Riškova ( "Grand Hotel Kempinski Riga" restorāns ), ēst gatavošanas entuziasts Ritvars Toms Logins, Endijs Bērziņš ( restorānu ķēdes „Vairāk saules” īpašnieks), Valters Zirdziņš (restorāna „Valters” saimnieks), izcilais Jānis Zvirbulis, Juris Dukaļskis (restorāns „Trīs”) un Lauris Aleksejevs (restorāna „36. līnija” līdzīpašnieks).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aktīvā atpūta Somijā - Nacionālie parki Estravel Latvia
7 naktis naktsmītnē atbilstoši izvēlētajam, pilna pansija, ekskursiju programma // 2025.: 31.05.–7.06., 7.–14.06., 2.–9.08., 9.–16.08. // no 4 | Skatīt vairāk
no 1490 EUR
Sensorium Neredzamā Pasaule
An innovative type of excursion, an excursion in complete darkness. Discover the world from a new vantage point. The tour is accompanied by blind guides. | Skatīt vairāk
Viesu māja "Manturi" TAKA
Jauna un komfortabla guļbūves pirts un viesību māja svinību rīkošanai un atpūtai draugu lokā. | Skatīt vairāk
Atpūtas vieta “Višķezers” TAKA
Atpūtas vieta “Višķezers” atrodas bijušajā pilskalnā, kura pakājē ir Višķu ezers ar saviem paugurainajiem krastiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40119791sec.