Trīs viegli pagatavojamas piparkūku mīklas receptes

Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas. Citiem visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās, kas vairāk atgādina prjaņikus.

PIPARKŪKU CEPUMI AR ŠOKOLĀDI (gatavās mīklas daudzums ∼ 900 g)

Sastāvdaļas:

•    1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" šokolādes kēksa maisījuma

•    100 g "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu "Ekstra"

•    80 g eļļas pēc izvēles

•    80 g tumšā cukura sīrupa

•    2 olas

•    40 g piparkūku garšvielu

•    šķipsniņa sāls

•    tumšā šokolāde

Gatavošana:

1) Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.

2) Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.

3) Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.

4) Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes. Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.

MĪKSTĀS IESALA PIPARKŪKAS AR APELSĪNU MIZIŅU (gatavās mīklas daudzums ∼ 1,2 kg)

Sastāvdaļas:

•    650 g "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu "Ekstra"

•    250 g iesala ekstrakta

•    200 g sviesta

•    150 g tumši brūnā cukura

•    40-50 g piparkūku garšvielu

•    1 ola

•    50 g rīvētas apelsīna miziņas

•    30 g cepamā pulvera

•    šķipsniņa sāls

•    mandeles dekorēšanai

Gatavošana:

1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala ekstraktu, cukuru un sāli. Masu maisot, karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.

2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

3) Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas. Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu mandeli. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

KRAUKŠĶĪGĀS MEDUS PIPARKŪKAS (gatavās mīklas daudzums ∼ 1,2 kg)

Sastāvdaļas:

•    500 g "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu "Ekstra"

•    300 g medus

•    100 g tumši brūnā cukura

•    100 g skābā krējuma

•    100 g sviesta

•    40 - 50 g piparkūku garšvielu

•    30 g cepamā pulvera

•    1 ola

•    šķipsniņa sāls

Gatavošana:

1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.

2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

3) Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Lai Ziemassvētku smarža ienāk jūsu mājas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12444091sec.