Tradicionālas receptes ar negaidītu sastāvdaļu Ziemassvētku galdam

Sātīgos pamatēdienos vai kraukšķīgām uzkodām – alus var būt īpaša sastāvdaļa, kas pārsteigs ēdiena baudītājus. Lai svētku galdu padarītu interesantāku, "Lielvārdes alus" sadarbībā ar kulinārijas bloga "NAŠĶOTIES" autori Zani Ozoliņu piedāvā izmēģināt divas receptes, kurām pievienot arī alu, lai atklātu jaunas garšu nianses.

Plucinātā cūkgaļa ar "Lielvārdes" upeņu stautu

Sastāvdaļas:

Apmēram 2 kg cūkgaļas pleca daļas

300 ml "Lielvārdes" upeņu stauta

4 paliela izmēra sīpoli

4 ēd.k. tumši brūnā cukura

2 ēd.k. saldās paprikas pulvera

2 ēd.k. sāls

2 ēd.k. drupinātu ķiploku

1.5 tējk. asās paprikas pulvera

2 ēd.k. olīveļļas cepamās pannas ietaukošanai pirms cepšanas

Pagatavošana:

1. Bļodiņā sajauc brūno cukuru, saldās paprikas pulveri, asās paprikas pulveri, sāli un drupinātos ķiplokus.

3. Sīpolus nomizo, katru sagriež uz pusēm un katru pusi vēl trīs daļās. Dziļas cepampannas iekšpusi ieziež ar olīveļļu un tajā ber sagrieztos sīpolus.

4. Cūkgaļu kārtīgi no visām pusēm ierīvē ar pagatavoto maisījumu, gaļu liek uz sīpolu gabaliņiem un pannā ielej arī "Lielvārdes" upeņu stautu.

5. Pannu pārklāj ar alumīnija foliju un tās malas piespiež cieši pannai.

6. Pannu liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī, un gaļu gatavo 6 stundas. Pēcāk alumīnija foliju no pannas noņem un gaļu turpina gatavot vēl stundu.

8. Kad gaļa gatava, to ar divām dakšiņām saplucina – ar vienu gaļas gabalu pieturot, bet ar otru atdalot gaļas strēmelītes.

7. Gatavu plucināto cūkgaļu var pasniegt gan kā burgera pildījumu, gan tako laiviņās, gan ēst ierastā svētku cepeša vietā.

Kraukšķīgie sīpolu riņķīši ar "Lielvārdes" Klasisko vieglo eilu

Sastāvdaļas:

2 paliela izmēra sīpoli

180 ml "Lielvārdes" Klasiskā vieglā eila

60 g kviešu miltu

1 ola

1 tējk. kūpinātās paprikas pulvera

1/2 tējk. sāls

baltmaizes rīvmaize sīpolu riņķīšu apviļāšanai

eļļa fritēšanai

Pagatavošana:

1. Sīpolus nomizo, sagriež apmēram 5 mm biezās šķēlītēs, atdala katru sīpolu riņķīti citu no cita un tālākai gatavošanai izvēlas tikai lielākos, mazākos noglabā citu ēdienu pagatavošanai.

2. Bļodā sajauc miltus ar sāli un kūpinātās paprikas pulveri. Šajā miltu maisījumā apviļā visus sīpolu riņķīšus. Izņem tos no bļodas un noliek atsevišķi.

3. Miltu maisījuma bļodas saturam pievieno "Lielvārdes" Klasisko vieglo eilu un olu, sastāvdaļas samaisa viendabīgā mīklā.

4. Sīpolu riņķīšus liek alus mīklā, tad pa vienam no tās izņem un apviļā rīvmaizē, liek katliņā sakarsētā eļļā un gatavo no abām pusēm zeltaini brūnus.

5. Pagatavotos sīpolu riņķīšus uz brīdi izkārto uz vienreizlietojamā virtuves dvieļa sloksnītēm, pēcāk ber bļodiņā un pasniedz ar klasisko vieglo eilu un krējuma-ķiploku mērci.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2025 - 24.05.2025 24. maijā - HILL CLIMB 2025 Madonas TIC
Saule, smiltis un jaudīga rūkoņa. Kalnā kāps 4x4, motocikli, kvadricikli, bagiji un vēl daudz kas cits. Cīņa būs nikna, ātra un aizraujoša.Šī | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2025 - 24.05.2025 Grupas "Jumprava" koncerts Ozolājos Tukuma TIC
Uz skatuves ar enerģisku un neaizmirstamu lielkoncertu kāps leģendārā grupa "Jumprava", dāvinot klausītājiem savu spilgtākās mūzikas skanējumu. | Skatīt vairāk
VeseLīgošana "Jaunķemeros" Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Šogad Līgosvētkos un Jāņos būs četras brīvdienas atpūtai. Atvēliet laiku sevi palutināšanai ar procedūrām un vingrošanas nodarbībām - | Skatīt vairāk
no 297 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2025 - 30.05.2025 Kur aizbraukt brīvdienās? Bauskas TIC
Kuru virzienu izvēlēties, lai atklātu un iepazītu Bauskas novadu šajās brīvdienās? Mēs palīdzēsim ar idejām - dodies piedzīvojumā! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08651996sec.