Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Nationaldaycalnedar.com
Daudzviet pasaulē 4. janvārī atzīmē spageti – tievo, garo itāļu makaronu - dienu. Kā to atzīmēt? Pavisam vienkārši – pagatavo tos vai pasūti internetā, bet noteikti nobaudi!
Parasti spageti tiek izgatavoti no mannas miltiem, un tos iecienījuši cilvēki visā pasaulē, ne tikai to dzimtenē Itālijā.
Reklāma
Ir dažādi ēdieni, kuru pamatā ir spageti. Piemēram, a la Carbonara, ar Boloņas mērci, ar gliemeņu mērci un tā tālāk – iespējas ir teju neierobežotas. Bet tradicionāli spageti tiek pasniegti ar rīvētu cietu sieru, piemēram, parmezānu.
Vārds spageti ir daudzskaitlis itāļu vārda “spaghetto”, kas ir “spago” demunitīvs un nozīmē “aukla”. Par spageti vēsturi īstas skaidrības nav, bet pastāv versija, ka tie bijuši pazīstami Eiropā jau kopš 12. gadsimta. Bet īpaši populāri spageti kļuva 14. un 15. gadsimtā, pateicoties tam, ka šo ēdienu ir ļoti vienkārši uzglabāt.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.