Jēkabpils novadā atklāj Taborkalna skatu torni

2021.gada 25. septembrī Jēkabpils novada Sēlpils pagastā notika ilgi gaidītā Taborkalna skatu torņa atklāšanas svētki.

Pasākumu vadīja Inese Zīle no Madonas, labam noskaņojumam skanīgi māksliniecisku baudījumu sniedza grupa „The sound effect". Norise sākās ar svinīgām uzrunām un lentas pārgriešanu. Jēkabpils novada pašvaldību pārstāvēja deputāte, Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līga Kļaviņa. Pateicības vārdus projektā iesaistītajiem teica un piemiņas veltes pasniedza Jēkabpils novada pašvaldības Salas pārvaldes projektu vadītāja Ligita Kadžule.

Pēc pasākuma svinīgās daļas, interesenti devās nelielā izziņas tūrē par Taborkalnā esošo Strūves ģeodēziskā loka punktu “Dabors-kalns”, kuru vadīja Ģeotelpiskas informācijas aģentūras Ģeodēzijas departamenta direktors Ivars Liepiņš.

Taborkalna skatu tornis slejas 28 m augstumā 137,8 m augstajā Taborkalna virsotnē Sēlpils pagastā. Torņa pakājē skatāms arī akmens ar norādi Strūves ģeodēziskā loka punktam “Dabors-kalns”.

Pasākums notika Interreg Latvija – Lietuva ERAF projekta LLI-447 “Starptautiskā tūrisma maršruta “Strūves ģeodēziskais loks” izveide” ietvaros, kura mērķis ir uzlabot Strūves ģeodēzisko loka punktu tūrisma infrastruktūru Latvijā un Lietuvā, kultūras mantojuma pieejamībai un pievilcīgumam pārrobežu un starptautiskā tūrisma maršrutos.

Projekta kopējais īstenošanas laiks ir no 202. gada 1. jūlija līdz 2022. gada 30. jūnijam.
Projektu līdzfinansē: Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programma 2014. - 2020. gadam. ERAF kopējais finansējums ir 722 933,24 eiro.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91538811sec.