Ceļojuma dienasgrāmata: Vieglas kājas un vietējās zāles, ieteikumi par testiem [1]

Tūroperatora “Travel Art LV” valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa tūrismā strādā jau ļoti daudzus gadus, un ir strādājusi arī kā “Novatours” pārstāve Kanāriju salās pirms ļoti daudz gadiem, taču pati atpūtas ceļojumā, izmantojot tūroperatora piedāvājumus, devusies pirmo reizi. Uz Ēģipti, Šarm El Šeihu. Un kopā ar trim bērniem. Inese Krūmiņa dalās savos iespaidos par ceļojumu.

Piektā ceļojuma diena. Laisks rīts bērniem pa baseiniem un ūdens slidkalniņiem (mamma pie datora) un pēcpusdienā dodamies ekskursijā ar kvadracikliem. Izjāde ar kamieļiem ekskursijas laikā pārtop par daudz īsāku pasākumu ar vienu kamieli, bet esam kopumā apmierināti, jo adrenalīns noķerts. Pat pārdrošais Jancis lūdza mani braukt lēnāk, kad mēģināju noķert Andžu, braucot pa tuksnešainu apkārtni pilnīgā tumsā, redzot tik viņa kvadracikla aizmugurējās ugunis. Vēderdejotājas manu pusaudzi vēl neuzrunāja...

Sestā ceļojuma diena. Līdz ar pirmo musulmaņu aicinājumu uz lūgšanām jeb azānu, cīņu ar savu iekšējo pasauli uzsāka Andža, pēc pāris stundām pievienojās Mare, un tā nākamo 12 stundu laikā mūsu istabiņa pārtapa par lazareti. Interesanti, ka dranķim pirmais upuris bija mazākais, ar divu dienu nobīdi lielie, bet es (pagaidām) bez jebkādām pazīmēm. Laikam tiešām iedarbojas tās pāris glāzes vietējā dzēriena ar cēlo nosaukumu 'viskijs'.

Jancis bauda baseinus, mamma sauli, lielie guļ. Nav sliktākā lazarete...

P.S. “Smecta” neiedarbojās. Vietējās zāles no vietējās aptieciņas - daudz labāk! Droši vien uzcenojums milzīgs tūristiem, bet salīdzinot ar mūsu cenām aptiekā, noteikti lētāk.

Jancis paspēja pat pie jaunas frizūras tikt. Un paziņoja, ka turpmāk viņu, lūdzu, tikai šeit pie friziera vest!!!!

Septītā ceļojuma diena. Visi veseli! Draņķis pabojāja tikai vienu dienu, sīkie atkal bauda baseinus un ūdensparku.

Vakarpusē dodamies privātā ekskursijā pa pilsētu. Privātā, jo tiešām vēlamies bez steigas apmeklēt divus vēstures muzejus un redzēt pilsētu, uzzināt kā te vietējie dzīvo, nevis tikai no vienām tūristu lamatām uz otrām pārbraukt.

Noteikti iesaku katram apmeklēt “Sharm Museum”. Pēc nedēļas tas svin viena gada jubileju. Redzējām īstas mūmijas, gan krokodila, putnu un cilvēku, daudz statujas un rotas, dzirdējām skaistu un bērniem piemērotu stāstījumu par to visu. Pusotra stunda muzejā paskrēja ļoti ātri. “King Tut Museum” ir salīdzinoši švakāks, piedevām tur kopijas.

Par testiem Ēģiptē. Nepieciešams atpakaļceļam nevakcinētajiem. Tūroperatora vietējais pārstāvis piedāvāja par 60 ASV dolāriem. Pašizmaksas pašam testam ir 480 vietējās naudiņas, jeb ap 30 USD. Mēs piemaksājām plus 10 USD, un “Sharm Tours” pārstāvis ekskursijas laikā aizveda arī uz slimnīcu un nākamajā dienā pakaļ testiem. Ja braucat uz slimnīcu taisīt testus paši - taksometrs maksās ap 10 dolāriem vienā virzienā. Kopsavilkums - ja tests jātaisa vienam un nav svarīgi kad - tūroperators (jo jāpiemērojas viņu laikam, bet nav jāiespringts, jādomā). Ja tests jātaisa vairākiem – “Sharmtours”, vai braucat paši. Tur tiešām viss elementāri. Galvenais jau Latvijā sagatavojat pases un ceļojuma vaučera kopiju, kā arī Ēģiptes mārciņas testa apmaksai.

Astotā ceļojuma diena - visu dienu pa ūdeņiem! Izbraucām daudzas reizes vēlreiz visus slidkalniņus. Un te tādi, kur man interesanti ir kādi 12. Iedomājoties, cik interesanti astoņgadniekam un trīsdpadsmitgadniekam! Piedevām ļoti jauki ir 110cm baseini. Jancis mācās peldēt, es mierīgi varu pakomentēt, pakoriģēt, bez stresa. Ir arī seklāki baseini mazākiem bērniem.

Un - uzspēlējām futbolu ar citiem mazajiem un tētiem. Futbols tiešām vieno! Visi trīs FK “Auda” pārstāvji starā un pārspriežam, ko pasākt Latvijā šajā starpsezonā. Kādam sitienu ar kreiso kāju vajadzētu attīstīt, kādam fizisko sagatavotību, kādam vajag visu, bet, cik saprotu, Latvijā pat divatā nevar stadionā trenēties, jeb divatā drīkst?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Tontons 10/25/2021 14:58 Kāpēc Ēģiptē jātaisa testi? Novatours aprakstā par to nekas nav teikts, un arī atgriežoties no turienes Latvijā to nepieprasa.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60899377sec.