Kādus ierobežojumus valdība mums sarūpējusi pēc 15. novembra [1]

2021. gada 2. novembrī Ministru kabinets konceptuāli vienojās par galvenajiem principiem sadzīvei no 15. novembra ārkārtējās situācijas laikā. Prioritāri plānots pēc iespējas atgriezties klātienes mācību procesā. Lielu daļu klātienes pakalpojumu un pasākumu paredzēts atsākt “zaļajā režīmā”, ja darbinieki un klienti būs pabeiguši vakcināciju pret Covid-19 un varēs uzrādīt sadarbspējīgu sertifikātu. Savukārt “sarkanajā režīmā” jeb nevakcinētām un Covid-19 nepārslimojušām personām klātienē būs pieejami tikai paši nepieciešamākie pakalpojumi un preces.

Detalizētu lēmumu par epidemioloģiskās drošības prasībām no 15. novembra plānots pieņemt pēc nedēļas - 9. novembra Ministru kabineta sēdē.

No 15. novembra plānots atjaunot mācības klātienē, organizējot klašu un grupu savstarpējo nepārklāšanos. Paredzēts, ka interešu izglītība ārpus telpām varētu notikt arī “sarkanajā režīmā”. Bērniem ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu interešu izglītības nodarbības varētu notikt telpās.

Turpmāk plānots saglabāt principu par attālināto darbu visiem, kuru darba specifika to ļauj (vismaz ārkārtējās situācijas laikā). No 15. novembra visiem valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju un to kapitālsabiedrību darbiniekiem būs nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Arī privātajā sektorā nodarbinātajiem, kuri darba pienākumus veic klātienē un nonāk tiešā saskarsmē ar klientiem, ir pakļauti inficēšanās riskam vai nodrošina uzņēmuma darbības nepārtrauktību, no 15. novembra būs jāuzrāda vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Savukārt no 15. decembra šī prasība attieksies uz visiem pārējiem privātajā sektorā klātienē strādājošajiem, tai skaitā brīvprātīgajiem un arī ārpakalpojuma sniedzējiem.

No 15. novembra spēkā vairs nebūs “mājsēde” jeb prasība atrasties dzīvesvietā noteiktā laikā. Varēs šaurā lokā notikt privāta pulcēšanās. Plānots saglabāt tirdzniecības, pakalpojumu sniegšanas vietu un kultūrvietu darba laika ierobežojumu, to nosakot no plkst. 6.00 līdz 21.00.

Lielāko daļu saimniecisko pakalpojumu varēs sniegt ar nosacījumu, ka vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts ir gan klientam, gan pakalpojuma sniedzējam. Personām, kuras vēl nebūs pabeigušas vakcināciju, būs pieejami publiskie pakalpojumi pamattiesību nodrošināšanai un tikai paši nepieciešamākie saimnieciskie pakalpojumi, kurus nevar sniegt attālināti.

Sabiedriskajā ēdināšanā plānoti vienkāršāki nosacījumi – tie klātienes apmeklējumam drīkstēs strādāt “zaļajā režīmā”. Pašlaik vēl tiks saglabātas prasības ierobežot apmeklētāju skaitu un ievērot distanci, kā arī citus epidemioloģiskās drošības pasākumus. Maltīte līdzņemšanai vai ar piegādi būs aizvien pieejama ikvienam.

Paredzēts, ka vakcinētas personas varēs klātienē apmeklēt visu veidu veikalus. Savukārt nevakcinētām personām klātienē arī no 15. novembra būs pieejamas tikai pašu nepieciešamāko preču tirdzniecības vietas – pārtikas un higiēnas preču veikali, medicīnas preču veikali, aptiekas, optikas veikali u.c.

No 15. novembra plānots arī atļaut klātienē publiskus pasākumus, kuros apmeklētāji sēž noteiktās sēdvietās, savukārt pasākumi ar stāvvietām nebūtu pieļaujami.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Andris 11/03/2021 18:56 Bet kā tad būs ar tūrisma pasākumiem? Par to nekas te nav teikts...


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43752408sec.