Latvijā sāk darbību pirmā TESLA automašīnu koplietošanas platforma [1]

Apvienojoties jauniem uzņēmējiem, Latvijā izveidota pirmā TESLA automašīnu koplietošanas platforma OX DRIVE (www.oxdrive.lv), kas savu darbību uzsāks šī gada 1. jūlijā un līdz gada beigām plāno Latvijā nodrošināt koplietošanas pakalpojumu ar vismaz 130 TESLA markas automašīnām Rīgā un Jūrmalā. Tā būs iespēja iedzīvotājiem izmantot pasaulē labākos elektromobiļus savām ikdienas un brīvdienu pārvietošanās vajadzībām. Jaunizveidotās TESLA platformas sākotnējais finansējums veidos 2,5 miljonus eiro.

Ikviens interesents var piedalīties OX DRIVE platformas atklāšanas pasākumā, kas notiks šī gada 30.jūnijā pulksten 21.00 Tallinas kvartāla Angārā. Savukārt mediju pārstāvji ir aicināti piedalīties pasākuma slēgtajā daļā no pulksten 19.00 – 21.00 (pieteikšanās [email protected]).

Egija Gailuma, OX DRIVE līdzdibinātāja: “Latvijā un pasaulē TESLA ir simbols augstam mūsdienu tehnoloģiju sniegumam un nākotnes perspektīvai. Tāpēc arī jau idejas pirmsākumos nolēmām fokusēties uz šī zīmola automašīnām un balstīt pakalpojumu uz tā augsto kvalitāti. Pāreja uz elektromobiļiem Latvijā notiek mērķtiecīgi, tomēr automašīnu augsto cenu dēļ un ierobežotā valsts atbalsta dēļ sabiedrības vēlme pēc tām ir augstāka, nekā reāli lēmumi par pirkumu. Mūsu misija ir padarīt elektromobiļus visiem pieejamus. Mēs paredzam, ka elektromobiļu koplietošanas platforma būs ērts risinājums šai sabiedrības daļai – var lietot elektromobili ikdienā vai brīvdienās, atsakoties no tradicionālo dzinēju transportlīdzekļiem. TESLA nav standarta “auto”, bet gan zaļās domāšanas viens no simboliem, tāpēc arī prognozējam augstu pieprasījumu šai pakalpojuma un biznesa nišai.”

Plānots, ka TESLA automašīnu skaits pieaugs periodiski – jau šobrīd tiek gaidīta nākamā automašīnu partija, bet gada beigās to skaitam ir jābūt jau vismaz 130 vienībām.

Eleving Group ir viens no jaunās TESLA platformas investoriem. “Ilgtspēja un zaļā mobilitāte ar katru dienu iegūst arvien nozīmīgāku lomu cilvēku pārvietošanās paradumos, un mēs nešaubāmies, ka nākotnes mobilitāti noteiks tieši elektroauto attīstība. OX DRIVE projekts ir teicama iespēja nākotni īstenot jau šodien, pakāpeniski izglītojot sabiedrību par alternatīvām, ko piedāvā auto industrija un auto koplietošanas pakalpojumi. Kvalitāte, ātrums, ilgtspēja un klienta pieredze ir vērtības, kas svarīgas ne tikai OX DRIVE, bet arī Eleving Group, tādēļ esam lepni būt par daļu no šī projekta,” norāda Modests Sudņus (Modestas Sudnius), Eleving Group izpilddirektors.

TESLA koplietošanas platformas dibinātāji ir četri jauni uzņēmēji - Juhan Kaarma (Igaunija), Egija Gailuma (Latvija), Kristiāns Karlsons (Latvija) un Kristaps Vasiļjevs (Latvija), kuri kopā izveidojuši uzņēmumu SIA “SPACESHIP”. Apvienojot līdzdibinātāju pieredzi, zināšanas un sasniegumus jaunuzņēmumu, tehnoloģiju inovācijas, koplietošanas pakalpojumu un finanšu sektora jomā, radītais produkts atšķirsies tirgū ar daudz augstāku pakalpojuma kvalitāti un piedāvātajām iespējām tā saņēmējiem. TESLA ir attīstītāju stratēģiska izvēle, ņemot vērā, ka tas šobrīd ir labākais piedāvājums nākotnes mobilitātē – augsta veiktspēja apvienojumā ar komfortu un ekoloģiju.

Atšķirībā no citām Latvijā koplietošanas transportlīdzekļu platformām OX DRIVE, palielinoties transportlīdzekļu skaitam, piedāvās arī automašīnu abonementu uz ilgāku laiku – 3, 6, 12 mēneši vai jebkurš klientam vēlamais laika periods, kas nozīmēs, ka uz noteiktu laiku transportlīdzeklis tiek nodots ilgtermiņa nomai. Jau šobrīd pilota projekta ietvaros šis pakalpojums uzrādīja augstu pieprasījumu.

Lietotne: OX DRIVE

Mājas lapa: www.oxdrive.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Zuze 07/05/2022 01:48 Atsleģvārds: EXPENSIVE


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45788693sec.