Aivars Mackevičs: 10 atziņas par «Toyota C-HR 1.8 Hybrid» pēc 33 200 km nobraukuma [1]

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors: tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv ilgtermiņa nomā ieguva pilsētas krosoveru «Toyota C-HR 1.8 Hybrid», lai redakcijas uzdevumā apceļotu Latviju un tuvākās ārzemes. Viena gada laikā (9.06.2021-15.07.2022) tika nobraukti 33 200 km, bet kopējais automašīnas nobraukums sasniedza 34 800 km. C-HR nosaukums cēlies saīsinājumā no Coupe High Rider – kupeja ar SUV aprisēm un pirmais C-HR modelis pie pircējiem nonāca 2017.gada sākumā. Rietumeiropā pēc degvielas cenu straujā kāpuma no visiem C-HR modeļiem visvairāk pārdotais ir tieši par «Toyota C-HR 1.8 Hybrid».

10 atziņas par «Toyota C-HR 1.8 Hybrid» pēc 33 200 km nobraukuma:


1) Liela uzslava ir jāvelta automašīnas degvielas patēriņam, kur ikdienas pilsētas un autostrādes režīmā vidējais degvielas patēriņš reti bija augstāks par 6 litriem benzīna (95) uz 100 km. Pēc degvielas cenu kāpuma 2022.gada martā un braukšanas stila koriģēšanas visu laiku varēja uzturēt 5,4-5,6 litru patēriņu uz 100 km. Lai gan oficiālos dokumentos tiek uzrādīta 43 litru degvielas tvertne, taču tikai retos gadījumos izdevās uzpildīt mazliet vairāk par 34 litriem, lai gan degvielas daudzuma rādītājs bija uz nulles vērtības.

2) Jāteic, ka 33 200 km ceļojumā automašīnai nebija nevienas tehniskas problēmas. Tas rada autovadītājam drošības un uzticamības sajūtu, kas ir ļoti svarīga tālo ceļojumu laikā vai ziemas apstākļos. Regulārās tehniskās apkopes Toyota servisa centrā ir pēc katriem 15 000 km. Motora pārsegs viena gada laika tika atvērts 2-3 reizes, lai uzpildītu logu mazgāšanas šķidrumu.

3) Automašīna tika lietota dažādos ceļa un gadalaiku apstākļos un jāteic, ka tā ir izteikta pilsētas un asfalta seguma spēkrats. Latvijas putekļainie lauku ceļi automašīnas salonam ir īsta katastrofa, jo pēc dažu kilometru braukšanas salons lēnām pārklāsies ar vieglu putekļu kārtu. Arī 14,8 cm klīrenss un priekšpiedziņa (ir arī pilnpiedziņas modeļi) nerada drošu braukšanas sajūtu rudens un ziemas apstākļos, kad lauku ceļš ir dubļains vai sniega piepūsts.

4) Sevišķi jauniešiem patīk automašīnas šķautņainais dizains, kas izceļ vāģa dinamiku un rada futūrisma sajūtas. Spēkrata siluetu gan dienā, gan krēslā nevar sajaukt ar nevienu citu automobili. Tas ir moderns automobilis ar eleganci, kas ļauj tā vadītājam sajusties stilīgākam nekā ierastajā «Toyota Corolla». Jāatzīmē, ka automašīnas plastmasas sānu un aizmugures aizsargi ļoti labi pasargā spēkrata virsbūvi no mehāniskiem un vizuāliem defektiem. Bija gadījums, kad uz brīdi nepieskatīts bērns ar savu trīsriteni spēcīgi ietriecās mūsu stāvošā vāģī, bet rezultāts - liels puns bērna pierē, bet ne skrambas automašīnas sānos. 

5) No ceļošanas viedokļa automašīna ir piemērota tikai divām personām vai ar kopā ļoti maziem bērniem, jo aizmugurē sēdošie pasažieri jutīsies kā tankā. Mazie sānu logi jeb šaujamlūkas aizmugures pasažieriem neļauj brīvi baudīt ceļojuma panorāmas skatus. Gandrīz visi līdzbraucēji, izņemot jauniešus ar viedtālruņiem, ir atzīmējuši, ka aizmugurē sēdēt ceļojuma laikā nav interesanti un liela auguma cilvēkiem būs pretenzija par telpas trūkumu. Bagāžas telpa ar 377 litriem ļauj ceļot ar diviem vidēja izmēra koferiem un sīkmantām. Instrumentu panelī iespējams izvēlēties kādu no trim braukšanas režīmiem – ekonomisko, standarta vai sportisko, taču ļoti ievērojamas braukšanas pārmaiņas nav sagaidāmas. Latvijas apceļošanai iesaku izvēlēties 17 collu disku risinājumu, kas daļēji pasargās automašīnu no negaidītiem ielu bedru triecieniem. Salona trokšņu izolācija C-HR hibrīda modelim nav stiprā puse, tāpēc ceļošanas laikā pie tās būs jāpierod. Tālākais Travelnews.lv ceļojums bija uz Vāciju, kur dažu dienu laikā tika nobraukti 4000 km. 

6) Darījuma cilvēkiem būs pārsteigums, ka svinību uzvalks vai svārki būs jākarina uz aizmugures auto sēdekļa galvas balsta stieņa vai jāiegādājas speciāls drēbju pakaramais, jo pie griestiem aizmugures pasažieriem nav ierasto rokturu. ''EV Mode'' režīms ļaus klusi un ekoloģiski iebraukt biroja apakšzemes stāvvietā vai kaimiņu nepamanītam atgriezties mājās, jo līdz 50 km/h var kādu brīdi braukt tikai ar elektrodzinēju. Jāatzīmē, ka auto neprovocē uz dinamisku braukšanu, tāpēc uzņēmuma kasē paliks nauda, kas citos gadījumos būtu norakstīta ātruma fotoradaru soda kvītīm vai jaunās riepās. 

7) Nakts braukšanas laikā ir novērots, ka lielai daļai «Toyota» zīmola spēkratiem automātiskas gaismas pārslēgšanās sensors nostrādā pārāk vēlu, jo pretī braucošie automobiļi bieži vien signalizē, mirkšķinot ar lukturu gaismām, par gaismu režīma nomaiņu. Protams, ka pēc šādas mirkšķināšanas «Toyota» lukturi automātiski pārslēdzas uz tuvējām gaismām, bet kaunuma sajūta paliek.

8) Automašīnas izmērs (4,36 m) ļauj droši iebraukt gandrīz katrā šaurā ielā vai virszemes un apakšzemes autostāvvietā, kur ļoti palīdz aizmugures skata kamera. Parkošanās sensori būtu tikai ieguvums drošiem manevriem, bet mūsu gadījumā to nebija, tāpēc bija ātri jāadaptējas pie auto gabarītiem. Tā kā sēdēšanas pozīcija ir samēra augsta attiecībā pret klasiskajiem ielas vāģiem, tad tā dod labu satiksmes pārskatāmību, taču virsbūves formas liedz gūt priekšstatu par to, cik tuvu auto priekša atrodas apmalei vai citam šķērslim.

9) Drošības sistēmas viena gada laikā ir paglābušas vismaz no diviem autosatiksmes negadījumiem, jo sadursmes novēršanas sistēmas (gan ar šķēršļi, gan ar velosipēdistu, gan ar gājēju) strādā teicami. Atšķīrībā no citu zīmolu automobiļiem tās nav pārlieku agresīvas, kas autovadītājam saglabā saimnieka sajūtu. Adaptīvā kruīza kontrole un sistēma, kas brīdina par izbraukšanu no joslas, automātiski koriģējot stūri, strādā lieliski.

10) C-HR hibrīdam ir daudz līdzību ar «Toyota Prius» modeli – abas automašīnas izmanto kopēju platformu un 1,8 litru benzīna motoru savienojumā ar elektromotoru. «Toyota C-HR» konkurē ar «Nissan Juke», «Kia Niro», «VW T-Roc», «Opel Crossland X», «Skoda Kamiq», «Hyundai Kona» un citu zīmolu modeļiem, taču «Toyota C-HR» dinamiskais dizains, apdares materiālu kvalitāte un ekonomiskais hibrīda motors, pārliecina pircējus gan Latvijā, gan Rietumeiropā.

Travelnews.lv redakcija pēc viena gada ceļojuma ir sajūsmā par šo uzticamo un ekonomisko vāģi, taču mēs nekādi nevarējām pierast, ka degvielas tvertnes vāku var atvērt tikai ar pogas starpniecību automašīnas salonā :) 

20220823-Toyota-C-HR-Hybrid

Ilgtermiņa nomas līgums: 2021.gadā jūnijā tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv un starptautiskā auto noma «AVIS Latvija» vienojās par ilgtermiņa nomas līgumu līdz 15.07.2022, kas noteica:

- automašīnu iznomāšana bez depozīta un citām saistībām
- iespēja vairākas mēnešus lietot jaunu automašīnu
- bezmaksas 24h Avis palīdzība uz ceļa
- nav nekādu citu izmaksu, kā vien fiksēts mēneša maksājums par apdrošināšanu, tehnisko apkopi, riepu maiņu, remontu utt.
- Laika, naudas un kompetences ietaupījums, lai sazinātos ar viesiem servisiem, kas apkalpo automašīnu
- iespēja mainīt auto modeli vai zīmolu, aktualizējot ilgtermiņa līgumu

Jāatzīmē, ka Travelnews.lv redakcijai gada laikā bijai vairāki mobilitātes ierobežojoši momenti (autosatiksmes negadījums un remonts, riepu maiņa), kur pēc viena telefona zvana «Avis Latvija» palīdzības centram visas problēmas tika ātri un profesionāli atrisinātas. Paldies par sadarbību!

20220823-Toyota-C-HR-Hybrid-18

 «Toyota C-HR 1.8 Hybrid» oficiālie tehniskie dati:
- 4 cilindru benzīnas motors ar 1798 cm³
- Kopējā jauda ar elektropiedziņu ir 122 zirgspēki
- Priekšējā piedziņa
- Līdz 100 km/h ieskrienas par 11 sekundēm
- Maksimālais ātrums 170 km/h
- Vidējais degvielas patēriņš 4,9 litri (95) uz 100 km
- Degvielas tvertne 43 litri
- CO2 izmešu daudzums 111 g CO₂/km
- Automašīnas izmēri G 4,39 / P 1,80 / A 1,57 m
- Bagāžnieks 377 litri (1160 litri)
- Automašīnas svars 1420 kg
- Apgriešanās rādiuss 11,2 metri
- Klīrenss 14,8 cm


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ollijs 08/30/2022 13:09 Labs apraksts, paldies.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53080702sec.