Helsinku pašvaldība rada oriģinālu projektu, lai pievilinātu tūristus [1]

Helsinku pilsētas pašvaldība vēlējusies inovatīvā veidā izšķetināt, kas pilsētu dara tūristiem pievilcīgu. Pašvaldības pārstāvji uzdevuši trim tās projekta “Helsinki Curious” māksliniekiem, lai viņi attēlotu pilsētas jēgumu oriģinālos mākslas darbos. Par māksliniekiem izraudzīti Aiša Tengiza (Londona), Džeks Sakss (Berlīne) un Takaši Nakamura (Tokija). Viņi ilustrēja mākslas darbus, balstoties tikai un vienīgi uz agrāko tūristu stāstiem un intervējot cilvēkus, kuri pieredzējuši Helsinkus uz savas ādas. Māksliniekiem bija aizliegts projekta laikā pētīt informāciju tīmekļa vidē vai sociālajos tīklos.

Jau piekto gadu pēc kārtas Somija ir nodēvēta par laimīgāko valsti pasaulē. Somijas galvaspilsēta Helsinki gūst aizvien lielāku atpazīstamību, pateicoties dzīves kvalitātei, dinamiskajai gaisotnei un dabas tuvumam pilsētā. Starptautisko problēmu un dzīvesstila žurnālā “Monocle” pastāvīgi ievieto Somijas galvaspilsētu dzīvošanai derīgāko pilsētu TOP 5. Pēc Darba un privātās dzīves līdzsvara indeksa Helsinki ir viena no visatbilstošākajām pilsētām darba un privātās dzīves līdzsvaram.

Helsinku pašvaldības pārstāvji vēlējušies saprast, cik ļoti pilsētas pēdējo gadu atpazīstamība pasaules mēroga plašsaziņas līdzekļos ir ietekmējusi tūristu interesi par Helsinkiem. Pēc Londonas, Berlīnes un Tokijas iedzīvotāju aptauju* vien nedaudzi bijuši Helsinkos, bet milzumdaudz cilvēku (piemēram, 92% berlīniešu) ir ieinteresēti apmeklēt Somijas galvaspilsētu.

Helsinki sper soli pretī inovatīva pilsētas tēla veidošanai

Tā vietā, lai īstenotu vienreizīgas mārketinga kampaņas, Helsinki kā pilsēta ir plaši pazīstama ar cilvēcisku un vērtībās balstītu pieeju, reklamējot sevi ceļotājiem, uzņēmumiem un arī talantiem. Piemēram, “Instagram” dokumentālo filmu projektā “Helsinku brīvība" (2020) panākumiem bagāti Helsinkos strādājoši režisori piesaistīja jaunu talantu nolūkā uzsvērt dažādas brīvības, ko cilvēks var pieredzēt, dzīvojot šajā pilsētā.

“Helsinki Curious” mākslas darbu izstāde atklāta 6. septembrī

Izstāde, kurā atspoguļoti mākslas darbi un dokumentālās filmas par mākslinieku darbošanos, atklāta Helsinku Dizaina nedēļas laikā 2022. gada 6. septembrī. Pasākumā kopā pulcināti darbā iesaistītie un skatītāji ar interesi par mūsdienu dizainu un mākslu. “Helsinki Curious” mākslas darbi tāpat būs apskatāmi kampaņas reklāmas stendos šī gada rudenī, dzīvē ieviešot mākslinieku padarīto Londonā, Berlīnē, Tokijā un Helsinkos.

*”Helsinki Curious” 2022. gada aptauja

Lasīt vairāk:

https://www.myhelsinki.fi/en/helsinki-curious

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Turppaa kiinni 09/09/2022 18:16 Skaista kaupunki...


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.662534sec.