Norvēģu drošības dienesti aiztur divus krievus ar dronu un fotokamerām

Starp Norvēģiju un Krieviju darbojas tikai viens robežas šķērsošanas punkts Storskog, kuras tuvumā tika aizturēti divi Krievijas pilsoņi ar droniem jeb bezpilota lidaparātiem un bagātīgu fotokameru aprīkojumu. Abi vīrieši, kuri darbojas separāti, tika pamanīti, kad tie ar bezpilota lidaparātiem filmēja dažādus norvēģu militāros un civilos objektus. Norvēģijas drošības dienesti ir pamanījuši, ka pēdējās nedēļās sveši bezpilota lidaparāti ir filmējuši arī norvēģu naftas un gāzes iegūšanas platformas jūrā un tas raisījis norvēģu sabiedrībā lielu satraukumu. Gāzes cauruļvadu eksplozijas Baltijas jūrā ir sekmējušas, ka norvēģi ir pievērsuši daudz lielāku uzmanību savu naftas un gāzes objektu drošībai.

15.10.2022 tika aizturēts 51 gadu vecs Krievijas pilsonis, kuram bagāžā bija bezpilota lidaparāts, foto aprīkojums un daudzas datu nesēju kartes ar foto un video materiāliem par Norvēģijai svarīgiem militāriem un civilajiem objektiem valsts ziemeļos. Krievijas pilsonis ir atzinies Norvēģijas drošības dienestam par šo pārkāpumu un viņam tagad draud cietumsods līdz 3 gadiem.

11.10.2022 norvēģu policija aizturēja pirmo pārkāpēju, kurš bija 50 gadus vecs vīrietis no Krievijas, kurš ar diviem bezpilota lidaparātiem kopš augusta bija filmējis dažādus Norvēģijas objektus, bet uz robežas tika aizturēts. Interesanti, ka vīrietim dokumentos bija divas Krievijas un viena Izraēlas pases. Viņš bija savācis 4 terabaitus lielu video un foto materiālu.

Tā kā Krievijas gāzei un naftai ceļš uz Rietumeiropu sakarā ar militāro iebrukumu Ukrainā ir stipri ierobežots, tad norvēģi ieņem šajā biznesā Krievijas vietu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63940406sec.