«Sony World Photography Awards» Reģionālai balvai izvirzīts rīdzinieks Niks Freimanis

Ierasti citiem gadiem, šogad “Sony World Photography Awards” Nacionālo balvu vietā tiek nominēti Reģionālo balvu ieguvēji. Baltijas valstu Reģionālai balvai tika izvirzīts arī rīdzinieks Niks Freimanis ar attēlu “An Absolution” jeb “Absolūcija”.

Niks savā fotogrāfijā ir notvēris vulkāna izvirduma otro nakti Meradalir ielejā, Islandē. Šis vulkāna izvirdums sākās 2022. gada augusta sākumā, mēneša beigās vulkāna aktīvā darbība jau bija rimusi.

Reģionālai balvai tika izvirzīts arī Igaunijas pārstāvis Uku Sööt ar fotogrāfiju “1’001 Yachts”, taču uzvaras laurus plūca Lietuvas pārstāve Milda Vyšniauskaitė ar savu attēlu “Matthew”. Kā Reģionālās balvas laureāte Baltijas valstīs, viņa iegūs ne tikai plašāku atpazīstamību, bet arī jaunu aprīkojumu savai radošajai attīstībai, kā arī viņa fotogrāfija “Matthew” tiks iekļauta Sony World Photography Awards grāmatā un izstādē Londonā.

Konkursa Nacionālā un Reģionālā balva (National & Regional Awards) ir Pasaules fotogrāfijas organizācijas un Sony iniciatīva, lai atbalstītu vietējās fotogrāfu kopienas. Šogad konkursā piedalījās fotogrāfi no 55 pasaules valstīm, kopumā tika iesniegtas vairāk nekā 415 000 fotogrāfijas, no kurām 200 000 attēli iekļāvās Brīvajā kategorijā, tostarp Nacionālās balvas ieguvēji. No Latvijas konkursam tika pieteiktas 520 fotogrāfijas.

Sony World Photography Awards 2023 studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2023. gada 13. aprīlī un tiks iekļauti mākslas centra “Somerset House” izstādē Londonā. Plašāka informācija pieejama www.worldphoto.org.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15584278sec.