Vladislava Romanova: Cik smagas apreibinošas vielas Daugavpils domei tiek piegādātas... [1]

Par notiekošo ar Daugavpils cietoksni savu sašutumu neslēpj komunikācijas zinātņu speciāliste Vladislava Romanova, paužot satraukumu par savas dzimtās pilsētas domes tuvredzību. Vladuslavas Romanovas pārdomas publicētas viņas Facebook kontā, un ar autores d;asnu atļauju tās pārpublicējam arī Travelnews.lv.

Es īsti nezinu, cik smagas apreibinošās vielas Daugavpils domei tiek piegādātas, lai pieņemtu šādus lēmumus. Pirms tu izlasīsi oficiālo “bla, bla”, pastāstīšu saviem vārdiem:

Daugavpils dome pieņems lēmumu par to, ka Daugavpils cietoksnis ir tik ļoti pilsētai nenozīmīgs objekts, ka tas nav tā vērts, lai ieguldītu pat niecīgu naudu tā izpētē un veicinātu tajā tūrismu. Daugavpils. Cietoksnis. CIETOKSNIS!

“Ņemot vērā pašvaldības domes kompetenci (atļaušos palabot uz NEKOMPETENCI) un nepieciešamību precizēt Daugavpils pilsētas pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras uzdevumus, tiek izdarīts grozījums saistošajos noteikumos - svītrots 7.5.punkts, proti, aģentūra nodrošina Daugavpils cietokšņa kompleksa izpēti, saglabāšanu un iekļaušanu aktīvā tūrisma apritē.”

Lai jums nav ilgi jāgūglē, es pagūglēju jūsu vietā. 7.5. punkts, kas tiek izsvītrots, ir viens no punktiem, kas izskaidro Daugavpils Tūrisma attīstību un informācijas aģentūras uzdevumus - tas ir vienīgais punkts, kurā iekļauts vārds “cietoksnis” un, kas ir vēl trakāk - “cietokšņa iekļaušanu tūrisma aprītē”. JŪS ESAT NORMĀLI???!!!!

Atgādināšu, kāds ir Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras izveides mērķis: “Aģentūras izveidošanas mērķis ir veicināt tūrisma nozares attīstību un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, nodrošināt kultūrizglītojošo un informatīvo darbu tūrisma jomā un veselīga dzīvesveida popularizēšanā, sekmēt tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu (atbalstot kultūras pieminekļu saglabāšanu) Daugavpils pilsētā.”

Tas viss “palīdzēs” samazināt pašvaldības budžeta izdevumus, jo tiks likvidētas divas amata vienības Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā, kas mēnesī ļaus ieekonomēt 3374 EUR, kopumā 8 mēnešos – 26992 EUR. Ieekonomēt… IEEKONOMĒT. Cietokšņa platība pēc oficiālajiem datiem ir +/-150 ha un cietoksnim ir vairāki simti gadu. Turklāt - Daugavpils cietoksnis ir pēdējais bastionu tipa cietoksnis pasaulē. Un tad mēs liekam vārdu “ieekonomēt” blakus “Daugavpils cietoksnis” tā, it kā mēs runātu par kādu divistabu dzīvokli hruščovkā.

Kur tad aiziet uz kultūru, vēsturi un tūrismu (kas potenciāli varētu atnest vairāk naudas pilsētai) ietaupītie “miljoni”? Pa 26k eiro pat jaunu Range Rover darba vajadzībām nenopirksi.

Cietoksnis šobrīd ir 50% no Daugavpils tūrisma programmas. Un jāsaprot, ka Daugavpils ir, kā es to saucu - vīkenda pilsēta, jo kopējo aktivitāšu skaits, ko tajā var padarīt, ļoti viegli iekļaujas divās brīvdienās. Cietoksnis ar Marka Rotko centru vidū - ir aptuveni puse no “izklaides programmas”.

Ko mēs varam darīt lietas labā? Es īsti nezinu. Dalīties ar šo informāciju un sūtīt mīlestības vēstules par attiecīgo problēmu un SAVU VIEDOKLI par šo problēmu ( to darīt var un VAJAG) uz e-pastu [email protected]

Šādi, ja kas, Daugavpils dome veido iedzīvotāju aptauju. Ļoti mūsdienīgi un godīgi, vai ne? ❤️Jums tā jāatrod, tad jāsaprot, ka aptauja patiesībā ir vēstules nosūtīšana uz attiecīgo e-pastu, nevis aptauja. Viņi piedāvā opciju aizsūtīt šādu viedokli arī pa pastu, ja kas. Pacenšamies līdz 20.februārim, lūdzu, piedalāmies “aptajā”.

#kadesatgriezīšoslatgalē?‼️

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 turppaa kiinni 02/14/2023 14:03 Par šādu lēmumu nebūtu jābrīnās, ņemot vērā to, ka Daugavpils pilsētu vada pretvalstiski elementi, kuri alkst pilsētu pārvērst par Krievijas mazmājiņas būdiņu.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41746712sec.