KNAB rosinājis uzsākt kriminālvajāšanu pret astoņām personām saistībā ar fiktīvu nodarbināšanu «Rīgas Tūrisma Attīstības Birojā» [1]

13. februārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosināja Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Korupcijas apkarošanas koordinācijas nodaļai uzsākt kriminālvajāšanu pret sešām fiziskām personām par krāpšanu lielā apmērā, kā arī diviem bijušajiem Rīgas pilsētas pašvaldības nodibinājuma “Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs” valdes locekļiem par iepriekšminēto noziedzīgo nodarījumu atbalstīšanu. Papildus KNAB vienai no bijušajām valsts amatpersonām inkriminē dienesta viltojumu.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka sešas noziedzīgajos nodarījumos iesaistītās personas fiktīvi nodarbinātas Rīgas pilsētas pašvaldības nodibinājumā, no tā izkrāpjot finanšu līdzekļus lielos apmēros. Divas Rīgas pilsētas pašvaldības nodibinājuma bijušās valsts amatpersonas šādu krāpšanu atbalstījušas. Izmeklētie noziedzīgie nodarījumi īstenoti laika posmā no 2012. gada 2. aprīļa līdz 2019. gada 31. janvārim.

Tāpat KNAB pirmstiesas izmeklēšanā noskaidroja, ka viena bijusī valsts amatpersona veica dienesta viltojumu, t.i., parakstīja un izmantoja dokumentus, kas satur apzināti nepatiesu informāciju saistībā ar komandējumu. Noziedzīgo darbību rezultātā Rīgas pilsētas pašvaldībai nodarīti 280 822,73 eiro zaudējumi.

Šī gada 16. janvārī KNAB konkrēto kriminālprocesu izdalīja no iestādes iepriekš uzsākta kriminālprocesa. KNAB, nosūtot krimināllietas materiālus Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Korupcijas apkarošanas koordinācijas nodaļai, noslēdzis attiecīgo pirmstiesas izmeklēšanu. Pašlaik prokuratūrai kā procesa virzītājai jālemj par krimināllietas turpmāko virzību.

KNAB vērš uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos – sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Pičs 02/15/2023 11:39 Pipec, pa 11 gadiem pamodās beidzot?


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74182081sec.