Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Fvw.de
Revolucionārs priekšlikums visam Turcijas tūrisma sektoram izskanējis no “Bentour” ģenerāldirektora Deniza Ugura. Viņš piedāvā izslēgt no “all inclusive” pakalpojuma klāsta alkoholiskos dzērienus, šādi sabalansējot cenas tūrisma pakalpojumu paketēm un noturēt ģimeņu interesi par Turciju kā galamērķi.
Atpūta Turcijā vairs nav lēta, un īpaši liels cenu pieaugums vērojams 2023. gadā. Lai Turcija būtu pievilcīga atpūtai ar ģimenēm, nepieciešams samazināt cenas, un viens no šādiem risinājumiem ir alkohola izslēgšana no piedāvājuma, uzsvēris Denizs Ugurs. Ja alkohols pazustu no piedāvājuma klāsta vai vismaz tiktu limitēts, tas ļautu viesnīcām samazināt cenas, jo tieši dzērieni un nodokļi ir kļuvuši par vienu no būtiskākajiem sadārdzinājuma iemesliem.
Reklāma

Denizs Ugurs ieteicis, ka Turcijā varētu darboties sistēma, kāda novērojama uz kruīzu kuģiem – neierobežots ēdiens, bet par dzērieniem jāmaksā atsevišķi.
Šāds priekšlikums ir sasniedzis dzirdīgas ausis - Turcija vēlas saglabāt līderpozīcijas kā vasaras atpūtas galamērķis.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.