Kabaču bums: radoši risinājumi un idejas

Ir sācies kabaču laiks, un daudziem no mums mājās ir kāds lieks kabacis. Šo garšā neitrālo, taču vitamīniem bagāto dārzeni noteikti nevajadzētu laist zudumā, jo tas ir lielisks papildinājums jebkuram ēdienam. Kabači ir ideāli piemēroti kā brokastu un pamatēdienu, tā arī desertu bagātināšanai. Tie piešķir ēdienam papildu masu un ir daudzējādi pagatavojami. Iedvesmojies no Rimi Gardēža Normunda Baranovska un uzzini, kā kabači var kļūt par vērtīgu sastāvdaļu tavā ikdienas ēdienkartē.

Kabači brokastīs un pusdienās

Ir daudz dažādu veidu, kā svaigus kabačus iekļaut savā uzturā. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka savu dienu sākt ar veselīgu un barojošu kabaču omleti. Sakarsētā eļļā ar sīpolu un ķiploku apcep kabaču šķēlītes un sautē, līdz kabacis kļūst mīksts. Sakul olu, piena un garšvielu maisījumu un pārlej pār kabaču šķēlītēm. Omlete būs aromātiska, sulīga un uzturvielām bagāta, piemērota kā brokastīm, tā arī ašam launagam.

Kabači ir lielisks papildinājums arī pusdienu maltītēm. Pievieno tos maltajai gaļai, lai pagatavotu sulīgu un garšīgu gaļas mērci! Kabači padarīs ēdienu vieglu un bagātinās to ar papildu šķiedrvielām. Sacepumos kabači var tikt izmantoti gan kā pamatmasa, gan kā papildinājums citām sastāvdaļām. Izmēģini kabaču un vistas filejas sacepumu – iespējas patiešām ir neierobežotas!

Sagatavo kabačus ziemai

Kabaču baudīšana ir iespējama ne tikai to sezonā. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka kabačus pievienot tradicionālajiem ievārījumiem, iegūstot vairāk masas un radot neparastu garšas kombināciju. Ābolu ievārījumos kabači var kalpot pat kā skābuma regulētājs, mazinot pievienotā cukura devu.

Papildus ievārījumiem kabači ir lieliski piemēroti arī marinēšanai. Nebaidies tos marinēt kopā ar dažādiem dārzeņiem. Marinēti kabači ir viegli un atsvaidzinoši, tos var izmantot kā piedevu dažādiem ēdieniem vai baudīt tāpat. Kabači ir daudzpusīgs dārzenis, kas var bagātināt pieliekamo ar veselīgiem gardumiem un palīdzēt uzturēt veselību aukstajos ziemas mēnešos.

Kabaču gatavošanā nebaidies eksperimentēt

Kabači ir lielisks miltu aizstājējs dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanā. Pievienojot kēksam rīvētus kabačus, var iegūt maigu tekstūru un samazināt nepieciešamību pēc papildu taukiem vai cukura. Kabači kēksam piešķir mitrumu. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis aicina pievienot kabača kēksam arī riekstus, rozīnes vai kakao pulveri.

Tā kā kabači ir uzturvielām bagāti, tos var pievienot arī smūtijiem. To neitrālā garša ļauj viegli iekļauties dažādu garšu kombinācijās, nemainot dzēriena kopējo garšas profilu. Blenderī pievienojot nelielus svaiga kabača gabaliņus savām iecienītākajām sastāvdaļām, piemēram, banāniem, ogām, spinātiem vai avokado, veidojas patīkami krēmīga tekstūra. Lai bagātinātu garšu, var pievienot arī medu, jogurtu vai nedaudz citrona sulas. Visi šie komponenti kopā radīs garšīgu un veselīgu dzērienu, kas iepriecinās tavas garšas kārpiņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulgriežu STIRNU BUKS Tukuma TIC
Abavas senlejas dabas parkā, sprigani un lecīgi kopā izbaudītu šī gada visgarāko dienu, bet novakarē kopīgu veiktu Uguns aizdegšanas rituālu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2025 - 06.06.2025 "Randiņš dārzā" - Rundāles pils dārzā Bauskas TIC
Rundāles pils muzejs ielūdz uz “Randiņu dārzā”, tādējādi iesaistoties starptautiskā akcijā, kas notiek Francijā un arī citās Eiropas valstīs. | Skatīt vairāk
Ieelpo pavasari Kristus Karaļa kalnā Preiļu novada TIC
Vairāk nekā 220 koka skulptūras, kas attēlo Bībeles tēlus un ainas, harmoniski iekļaujas apmēram 20 hektāru plašā ainavā kopā ar dārziem un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.06.2025 - 08.06.2025 KUUP: Garšas Pietura Rēzeknes pilsētas TIC
Ne tikai kafija — pieredze. Latgalē grauzdēta, ar sirdi pasniegta. Atrodi savu miera brīdi ar svaigu kafiju, mājīgumu un iedvesmu katrā malkā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87108088sec.