Konkurss par labāko vīna un deserta saderību pirmo reizi notiks Rīgā

2025. gada 24. februārī Latvija pirmo reizi kļūs par norises vietu konkursam par labāko vīna un deserta saderību “Wine+Dessert Latvia 2025”. Šīs ir vienīgās šāda veida sacensības pasaulē, kurās valsts labākie konditori un someljē pulcējas, lai prezentētu īpaši radītu desertu un tam ideāli piemeklētu vīnu.

“Šī čempionāta pirmsākumi meklējami Lietuvā 2010.gadā. Konkurs radikāli mainīja priekšstatus par desertiem, kļūstot par gastronomiskā progresa piemēru. Šogad sacensības notiks ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā. Nākamajos gados plānojam paplašināt ģeogrāfiju un organizēt pasākumus arī citās Eiropas valstīs, tādējādi atklājot labākās vietas desertu baudīšanai visā Eiropā,” stāsta “Wine+Dessert International” prezidents Arūnas Starkus.

Konkurss “Wine+Dessert Latvia 2025” notiks 24. februārī restorānā “Whitehouse” sadarbībā ar Latvijas vīnziņu asociāciju un “Pavāru Klubu”. “Wine+Dessert Latvia 2025” vēstnesis, Latvijas someljē Raimonds Tomsons, kurš 2023. gadā tika atzīts par pasaules labāko someljē, piebilst: “Šādu konkursu nekur citur nav, un jo īpašs prieks, ka tagad arī Latvija kļūs par šīs iniciatīvas daļu.”

Dalībai konkursā tiek aicinātas komandas, kas sastāv no šefpavāriem, konditoriem, someljē un vīna ekspertiem. Pasākuma laikā katra no komandām gatavo desmit porcijas viena deserta un tikpat glāžu vīna, kas ar to ideāli sader. Saderības tiek prezentētas uz skatuves un pasniegtas žūrijas locekļiem vērtēšanai. Pēc tam nozares profesionāļi izvēlas trīs labākās kombinācijas, kā arī piešķir īpašas balvas, piemēram, “Latvijas labākais deserts”, “Visvieglākā saderība” un citas.

Pēc projekta organizatoru teiktā sākotnēji pasākums tika rīkots ar mērķi pievērst restorānu uzmanību sarūkošajai saldo vīnu kategorijai. Taču šodien viņi novēro vēl vienu nozīmīgu ieguvumu — konkurss ir kļuvis par katalizatoru oriģinālu desertu radīšanai, par platformu nacionālo saldo ēdienu ideju apmaiņai, jo tas piesaista vadošos nozares spēlētājus. “Piemēram, šogad konkursā piedalījās trīs no četriem Lietuvas Michelin zvaigznēm apbalvotajiem restorāniem, kā arī trīs labākie Lietuvas someljē,” piebilst Arūnas Starkus. Turklāt restorānu viesi ar lielu entuziasmu pasūta apbalvotās kombinācijas, kas ne tikai uzlabo viņu gastronomisko pieredzi, bet arī palīdz restorāniem attīstīt savu biznesu. “Wine+Dessert” komanda plāno radīt līdzīgu efektu arī Latvijā.

Plašāka informācija un pieteikuma forma dalībai pieejama vietnē www.bestdessertandwine.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Apceļo pilis un muižas - ĀRDAVAS MUIŽA Preiļu novada TIC
Jau 25 gadus Latvijas Piļu un muižu asociācija gādā par kultūrvēsturisko muižu iekļaušanos tūrisma galamērķos. Šoreiz Preiļu novadu akcijā | Skatīt vairāk
Latvija
Vīngliemežu audzētavu "Ošu mājas" Preiļu novada TIC
Apmeklējuma laikā būs iespēja iepazīties ar vīngliemežu dzīves ciklu, to fizioloģiju, audzēšanas un pārstrādes niansēm aizraujošā un | Skatīt vairāk
Vai zini, kā top tava kafijas tasīte? Rēzeknes pilsētas TIC
Vai zini, kā top izcila kafija? Nāc uz KUUP meistarklasi Rēzeknē – iepazīsi grauzdēšanu, degustēsi kafiju un atklāsi tās ceļu no pupiņas līdz | Skatīt vairāk
Gaisa balonu festivāls Kandavā Tukuma TIC
Pasākums visai ģimenei ar dažādām atrakcijām un protams gaisa baloniem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.818367sec.