Prāmju līnijas Sāremā – Ventspils ceturtās sezonas atklāšana

Piektdien, 30. maijā, tiks veikts pirmais šīs sezonas reiss prāmju līnijā Sāremā – Ventspils. Šī ir jau ceturtā prāmju līnijas sezona un tā veicina Baltijas jūras valstu reģionālo sadarbību un tūrisma attīstību.

Kompānijas „SSC Ferries” vadītāja Anu Lompa (Anu Lomp) uzsver, ka prāmju līnija, kas savieno Sāremā un Ventspili, ir kļuvusi par neaizvietojamu faktoru daudziem cilvēkiem, kuri plāno atpūtu vasarā. „Jau tagad ir izveidojušies vairāki priekšnosacījumi, lai šī sezona kļūtu par pašu veiksmīgāko prāmju līnijas vēsturē. Iepriekšējo pasūtījumu skaits jau tagad divreiz pārsniedz pagājušā gada rādītājus. Šogad ir palielinājies gan individuālo, gan grupu pasūtījumu skaits. Īpaši pieaudzis skolēnu un jauniešu grupu skaits. Par līniju ir ieinteresējušās arī Somu grupas un ir palielinājies pasūtījumu skaits no Lietuvas un Polijas. Ir radušies jauni partneri – tūrisma firmas no Igaunijas, Latvijas, Vācijas un Somijas”, teica Anu Lompa.

Jaunajā sezonā prāmis starp Sāremā un Ventspili kursēs no 30.maija līdz 31. augustam. No 30.maija līdz 29.jūnijam prāmis veiks astoņus reisus nedēļā. No Mintu ostas prāmis dosies trešdienās un piektdienās plkst.10:00, sestdienās plkst.8:00 un svētdienās plkst.16:00, no Ventspils prāmis kursēs otrdienās un ceturtdienās plkst.10:00 un piektdienās sestdienās plkst.18:00. Šāds grafiks ir izdevīgs gan ilgstošākam ceļojumam uz kaimiņu valsti, gan vienas dienas ceļojumam, kas ir kļuvis ļoti populārs Igaunijas iedzīvotāju vidū.

No 30.jūnija līdz sezonas noslēgumam prāmis veiks desmit reisus nedēļā. No Mintu ostas prāmis aties svētdienās, otrdienās un trešdienās plkst.18:00, piektdienās sestdienās plkst.10:00. No Ventspils ostas prāmis ceļā dosies otrdienās, ceturtdienās un svētdienās plkst.10:00, trešdienās plkst. 8:00 un piektdienās plkst.18:00. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu grafikiem, šī gada prāmju kustības grafiks dos iespēju Igaunijas tūristiem piedalīties nedēļas nogales izklaides pasākumos Ventspilī, apmeklēt tādus pasākumus kā Jūras svētki, Pilsētas svētki un dažādus koncertus.

63 kilometrus garo ceļu prāmis veic aptuveni četru stundu laikā. Mintu osta atrodas Sirves pussalā 43 kilometru attālumā no Kuresāres. Ventspils ostā prāmis pietauvojas piestātnē, kas atrodas vecpilsētā, un ko kuras, ejot kājām līdz pilsētas sirdij, ceļš neaizņem vairāk kā 15 minūtes.

Pagājušajā gada sezonas laikā no 2.maija līdz 1.septembrim prāmju līnija Sāremā – Ventspils apkalpoja 15709 pasažierus un 3500 transporta līdzekļus, tika uzstādīts nedēļas un mēneša rekords pasažieru skaita pārvadāšanā. 2006.gada sezonā tika pārvadāti 17555 pasažieri un 3337 transporta līdzekļi.

Prāmja kustības grafiku un biļešu cenas var uzzināt interneta mājas lapā www.slkferries.ee

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 05.05.2024 SUP airēšanas maratons – Salaca 100 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
4. maijā Latvijā pirmo reizi notiks SUP airēšanas maratons. Starts tiks dots 4. maijā pl.7.00 Vecatē – vietā, kur Salaca iztek no Burtnieku ezera. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70581102sec.