Ventspils muzejam tuvojas svētki

2008.gada novembrī Ventspils muzejam, gluži tāpat kā Latvijas valstij ir nozīmīga jubileja un, lai arī muzeja apaļais skaitlis desmit gadus atpaliek no valstiski nozīmīgā, tomēr tas nav mazāk svarīgs Ventspilij un tās sabiedrībai.

Ventspils muzejs dibināts kā Ventspils skolotāju arodbiedrības muzejs 1928.gada 11.novembrī pilsētas lasītavas telpās Annas ielā 2 (Rātsnams, tagad Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja).

Ar vairāku notikumu klāstu Ventspils muzejs savu jubileju atzīmēs 2008. gada 7.novembrī.

Muzeja jubileju iecerēts izcelt ar vairākām izstādēm- fotoprojekta Mans īstais laiks I un II izstādi un krājuma un vizuālās mākslas izstādi Krēsli (Muzejs-sabiedrības sēdeklis), informatīvu izstādi par Ventspils muzeja vēsturi, kā arī vēl diviem notikumiem, projektu atbalsta gadījumā - koncertprogrammu Ventspils muzeja mūzikas kastēm (pozitīvam, polifonam un leijerkastei) un muzeja izdevumu Ventspils muzeja īsā vēsture.

Savukārt skolu jauniešiem un pirmsskolas audzēkņiem tiek gatavota muzejpedagoģiskā programma muzeja jubilejas kontekstā Iepazīsti Ventspils muzeju!, kurā muzeja pedagogs gaida pieteikumus no 16.septembra (tālr. 63621309, Ilvai Buntikai vai e-pasts [email protected]) Plašāka informācija Ventspils muzeja mājas lapā www.ventspilsmuzejs.lv

Muzejpedagoģisko nodarbību un jubilejas kontekstā muzeja Projektu nodaļa izsludina izstādi - akciju Mana manta muzejā.

Kuru no savas mājas priekšmetiem uzskatāt par tik nozīmīgu sev, savai ģimenei, pilsētai, lai tas ieņemtu vietu Ventspils muzeja krājumā?

Ventspils muzeja jubilejas pasākumu kontekstā tiks atklāta ventspilnieku muzeja eksponātu (fotogrāfijās vai zīmējumos) izstāde.

Sūtījumā pa pastu vai e-pastu nepieciešama Jums nozīmīgā priekšmeta fotogrāfija + apraksts, kurā vajadzētu minēt priekšmeta vecumu, kā tas nonācis Jūsu ģimenē, kāds notikums saistīts ar priekšmetu utml. un sūtītāja tālruņa numuru vai e-pastu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 29.06.2024 “Pīterdīna"Jaunmoku pilī Jaunmoku pils
Pēterdienā, 29. jūnijā, Jaunmoku pils aicina latgaliešus un latgaliskā cienītājus satikties Kurzemē “Pīterdīna jeb latgaliskuos nūtikšonys | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44233799sec.