Sākas Eiropas Mobilitātes nedēļa

2008.gada 16.septembrī Latvijas pilsētās sākas Eiropas Mobilitātes nedēļa, kas norisināsies no 16. – 22. septembrim. Šogad Eiropas mobilitātes nedēļā piedalās Jēkabpils, Jelgava, Jūrmala, Kuldīga, Liepāja, Līvāni, Rīga, Salaspils, Tukums, Valka, Limbaži, Viesīte un Salacgrīva.

Eiropas Mobilitātes nedēļa ir arvien lielāku atsaucību gūstošs pasākums un tā mērķis ir veicināt ilgtspējīgu mobilitāti pilsētās un informēt sabiedrību par pašreizējās pilsētu mobilitātes ietekmi uz vidi. Tā ir iespēja aicināt iedzīvotājus izvēlēties ilgtspējīgākus transporta veidus līdzšinējo pārvietošanās līdzekļu vietā.

„Tīrs gaiss visiem!” ir šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas tēma. Šī tēma uzsver nepieciešamību uzlabot gaisa kvalitāti vietējā - pašvaldības - līmenī. Jo transporta radītais gaisa piesārņojums pieaug katru gadu. Tas saistīts ar strauji augošo automašīnu skaitu.

Eiropas Mobilitātes nedēļa sekmē Eiropas iedzīvotāju veselības uzlabošanos, jo pievērš uzmanību nozarei, kas ir atbildīga par lielāko daļu kaitīgo emisiju, kas veicina pārmaiņas klimatā un ozona slānī. Transporta ietekmi uz veselību izjūt katrs, un šī kampaņa ir iespēja pašvaldībām uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti, piedāvājot alternatīvus pārvietošanās veidus automašīnu izmantošanai ikdienā.

Eiropas Mobilitātes nedēļa Eiropā pirmo reizi tika organizēta 2002. gadā, Dienu bez auto atstājot kā galveno aktivitāti parasti nedēļas pēdējā dienā jeb 22. septembrī. Tātad šogad tā notiks 7.to reizi. Katru gadu tā tiek organizēta vienā un tajā pašā laikā – no 16. līdz 22. septembrim.

Latvija ”Diena bez auto” pirmo reizi piedalījās jau 2000 gadā, kad tā pirmo reizi tika uzsākta, un vienīgā pilsēta, kura piedalījās bija Rīga. 2001. gadā piedalījās Rīga, Daugavpils, Jelgava un Liepāja. 2002. – Cēsis, Daugavpils un Valmiera. 2003. gadā neviena. 2004. gadā – Cēsis, Daugavpils, Liepāja, Rīga un Tukums. 2005. gadā – Jelgava, Kuldīga, Liepāja, Ludza, Ogre, Pļaviņas, Rīga, Saulkrasti un Tukums. 2006. gadā – Cēsis, Jelgava, Kuldīga, Liepāja, Ludza, Ogre, Olaine, Rīga un Tukums. 2007. gadā – Cēsis, Daugavpils, Kuldīga, Liepāja, Līvāni, Rīga, Saldus, Talsi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk
Latvija
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 20.06.2024 Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52630687sec.